SiolNET. Novice Slovenija
4,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pri Rimskih Toplicah se je iztiril potniški vlak. Škode za okrog pol milijona evrov. #video

4,97

termometer

Na železniški postaji Rimske Toplice sta se iztirila dva vagona mednarodnega potniškega vlaka. Po prvih podatkih ni poškodovanih. Proga proti Celju je bila dlje časa zaprta.

Policiste so o dogodku obvestili ob 10. uri. Vlak se je iztiril malo pred železniško postajo Rimske Toplice. Iztirila sta se dva vagona mednarodnega potniškega vlaka, ki je vozil v smeri Celja. Po prvih podatkih je bilo na vlaku okrog dvesto ljudi, nihče pa se ni poškodoval.

Vzrok iztirjenja še ni znan, policisti in kriminalisti opravljajo ogled in zbirajo obvestila.

"Strokovnjaki Slovenskih železnic so preverili in dejstvo je, da napake ni na infrastrukturi," je povedal Dušan Mes, prvi mož Slovenskih železnic.

Škode za okrog pol milijona evrov

Tudi Mes je potrdil navedbe STA, da je vzrok za iztirjanje vlaka najbrž napaka na vagonih. V mednarodnem potniškem prometu za vagone skrbijo prevozniki sami, tehnično pa so pregledani na cilju.

"Treba bo počakati, ali je bila napaka na teh dveh vagonih, ki sta se iztirila, ker se naslednji štirje, ki so bili v naši lasti, niso iztirili," je izjavo Mesa povzela STA. Škode bo po njegovi oceni za okrog pol milijona evrov, zanjo bo odgovarjal povzročitelj nesreče.

Slovenske železnice so po nesreči za potnike organizirale nadomestni avtobusni prevoz, progo pa so pozno popoldne znova odprli. Promet zaenkrat poteka po enem tiru, po drugem bo znova stekel predvidoma v sredo.

Zaradi tretje faze nadgradnje potekajo gradbena dela

Omenimo, da na tem območju pravkar potekajo gradbena dela na tirih. Kot smo pisali v članku Država ceste in tire gradi, kdo se veseli?, poteka nadgradnja železniškega odseka Zidani Most–Rimske Toplice in železniške postaje Rimske Toplice.

To je tretja faza projekta nadgradnje železniške proge med Zidanim Mostom in Celjem.

Železniška proga, gradnja Posel danes Država ceste in tire gradi, kdo se veseli? Hrastovlje kerozin železnice vlak Novice Skrivnost železniških nesreč: že trije zlomi kretnic v treh letih

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin