Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 6. 2011,
22.11

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
novinar tožba

Natisni članek

Ponedeljek, 13. 6. 2011, 22.11

8 let, 3 mesece

Pahor novinarja ne bo tožil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Policija in mariborsko okrožno tožilstvo ugotavljata, da ima objava posnetkov z neformalnega srečanja premierja Boruta Pahorja z novinarji znake kaznivega dejanja.

Vendar pa kazenskega pregona ne bodo sprožili - v tovrstnih primerih se kazenski pregon namreč sproži šele na zasebno tožbo, česar pa Pahor ne namerava storiti.

Za kaznivo dejanje neupravičenega zvočnega snemanja je zagrožena denarna kazen ali zapor do enega leta.

Posnetki na spletu še vedno dostopni Uporabnik, ki je posnetke objavil na spletnem portalu Youtube, jih je sicer že odstranil s tega portala, vendar so na omenjenem portalu še dosegljivi, saj jih je poobjavil tudi nek drug uporabnik. Poleg tega so posnetki dostopni tudi preko drugih spletnih straneh.

"Kršenje dogovora je slabo za ugled novinarstva" Upravni odbor Društva novinarjev Slovenije je sicer že pred dnevi obsodil objavo posnetkov z neformalnega pogovora novinarjev s predsednikom vlade Borutom Pahorjem. Kot pravijo, je kršenje dogovora, da sogovornika v neformalnem pogovoru ne bodo snemali ali povzemali, zelo slabo za ugled novinarstva, posledično pa lahko vodi v njegovo zlorabo v politične namene.

Ne spreglejte