Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 4. 2013,
18.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NSi Ljudmila Novak

Četrtek, 18. 4. 2013, 18.36

7 let, 12 mesecev

Novakova: Vlada je obula prevelike čevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednica NSi Ljudmila Novak ugotavlja, da se tudi aktualna vlada vse bolj zaveda, da bo treba izpolnjevati tiste ukrepe, ki jih je zastavila že prejšnja.

Vendar pa se vlada ukrepov loteva prepočasi, tudi zato, ker je na področju kadrov "obula prevelike čevlje", je Novakova poudarila na pogovoru z občani.

"Fraze, da ne potrebujemo denarja, ampak čas, ne pomirijo mednarodnih finančnih ustanov" Novakova je spomnila, da je vlada drugega državnega sekretarja na finančnem ministrstvu dobila šele pred tremi dnevi. Tudi sama premierka Alenka Bratušek kot nekdo z izkušnjami s področja javnih financ bi po prepričanju Novakove morala ukrepati bistveno hitreje, še posebej v času, ko "nam grozi državni bankrot". "Splošne fraze, da ne potrebujemo denarja, ampak čas, ne pomirijo mednarodnih finančnih ustanov," je opozorila Novakova.

"Ne more računsko sodišče nadzorovati tuje lastnine in tujih vlagateljev" Po drugi strani je predsednica NSi zadovoljna, da nova vlada ni opustila projekta slabe banke in da ni spreminjala ekipe mednarodnih finančnih strokovnjakov. Kritična pa je do predloga, da bi računsko sodišče nadziralo poslovanje Slovenskega državnega holdinga in odvisnih družb. "Ne more računsko sodišče nadzorovati tuje lastnine in tujih vlagateljev," meni Novakova.

Napovedala je konstruktivno, a tudi kritično delovanje Sicer pa je predsednica NSi ocenila, da ima aktualna vlada lažje delo, kot ga je imela prejšnja. Sindikati so ji bolj naklonjeni, protesti so potihnili pa tudi opozicija se zaveda položaja, v katerem se je znašla država, je povedala. Meni pa tudi, da sedanje vlade ni pametno in ni pošteno spotikati, zato je napovedala konstruktivno, a tudi kritično delovanje.

Tudi zato ima Slovenija po mnenju Novakove še možnost, da se izogne mednarodni finančni pomoči. V primeru, da bo treba zanjo zaprositi, pa bo varčevanje še precej bolj drastično, kot ga je predvidela prejšnja vlada, je še dejala predsednica NSi.

Ne spreglejte