Sreda,
16. 10. 2024,
12.25

Osveženo pred

38 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,92

Natisni članek

Natisni članek

zapora ceste gorenjska avtocesta nesreča nesreča

Sreda, 16. 10. 2024, 12.25

38 minut

Nesrečo na gorenjki povzročila 22-letna voznica, sopotnica poškodovana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,92
nesreča, A2/E61, Karavanke - Ljubljana, pred počivališčem Voklo, pogled proti Ljubljani | Avtocesta A2/E61, Karavanke–Ljubljana pred počivališčem Voklo, pogled proti Ljubljani. Cesta je bila zaradi nesreče zaprta dlje časa.  | Foto DARS

Avtocesta A2/E61, Karavanke–Ljubljana pred počivališčem Voklo, pogled proti Ljubljani. Cesta je bila zaradi nesreče zaprta dlje časa.

Foto: DARS

Na gorenjski avtocesti po prometni nesreči, ki se je zgodila nekaj čez 6. uro, zaradi česar je bila dalj časa zaprta, promet spet poteka nemoteno. V prometni nesreči je bilo udeleženih več vozil, so sporočili s policije. Po do sedaj zbranih obvestilih je 22-letna voznica zaradi prekratke varnostne razdalja s prednjim delom avtomobila trčila v zadnji del avtomobila druge voznice pred njo, takoj zatem pa je vanjo trčil 36-letni voznik.

Sopotnica v avtomobilu 22-letne voznice se je zaradi trka lahko telesno poškodovala in so jo z reševalnim vozilom prepeljali v zdravstveno ustanovo.

Takoj po prvem trku je 36-letni voznik zaradi prekratke varnostne razdalje z avtomobilom trčil v zadnji del avtomobila 22-letne voznice, ki je predhodno povzročila zgoraj opisano prometno nesrečo.

Na kraju so bile vse interventne službe. Policisti so kraj zavarovali, opravili ogled in zoper 22-letno voznico in 36-letnega voznika vodijo prekrškovni postopek. 

Promet zdaj spet poteka nemoteno, je razvidno s portala promet.si.

Kolona pri priključku Kranj zahod–priključek Vodice proti Ljubljani je bila ob 7.25 dolga že več kot sedem kilometrov.  | Foto: Prometno informacijski center za državne ceste Kolona pri priključku Kranj zahod–priključek Vodice proti Ljubljani je bila ob 7.25 dolga že več kot sedem kilometrov. Foto: Prometno informacijski center za državne ceste

Zaradi nesreče je bil zjutraj oviran promet tudi na ljubljanski severni obvoznici med razcepom Zadobrova in Novimi Jaršami proti Bežigradu.

Radar
Novice Hrvati bodo storili to. Nas mora skrbeti?
Gallimarkt, Nemčija
Novice V požaru na vlaku duhov v Nemčiji več ranjenih
Slovenska policija
Novice V Mariboru iščejo udeleženca petkove prometne nesreče