Ponedeljek,
26. 8. 2024,
16.05

Osveženo pred

3 ure, 55 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21
prometna nesreča promet promet

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 8. 2024, 16.05

3 ure, 55 minut

Nesreča na dolenjski avtocesti: promet stekel, zastoj ostaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21
Prometna nesreča | Na dolenjski avtocesti ostaja zastoj. | Foto promet.si

Na dolenjski avtocesti ostaja zastoj.

Foto: promet.si

Zaradi prometne nesreče na dolenjski avtocesti je v predoru Debeli hrib proti Ljubljani, med Šmarjem - Sapom in Ljubljano, promet oviran. Avtocesta je bila na tem mestu nekaj časa zaprta, zdaj pa ostaja zastoj, poroča prometnoinformacijski center. 

Dolenjska avtocesta je bila zaradi prometne nesreče med Šmarjem - Sapom in Ljubljano nekaj časa zaprta, a je promet kmalu stekel. Zastoj ostaja, zato vozite previdno, opozarjajo na prometnoinformacijskem centru. 

Gost promet na ljubljanski obvoznici in pred predorom Karavanke

Zastoji pa nastajajo na cestah drugod po državi. Na dolenjski avtocesti je sicer promet oviran tudi pred Višnjo Goro proti Obrežju zaradi predmeta na vozišču.

Gost promet je tudi drugod po državi. V Ljubljani proti Vrhniki in Primorski nastaja zastoj na ljubljanski severni in zahodni obvoznici od Tomačevega mimo Kosez ter Brda proti Brezovici. V isti smeri nastaja tudi zastoj na južni obvoznici od Malenc mimo Kozarij.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji nastaja večkilometrski zastoj. Prometnoinformacijski center za Kranjsko Goro voznikom priporoča izvoz Jesenice vzhod. Predor proti Avstriji občasno zaradi varnosti zapirajo.

Na primorski avtocesti nastaja zastoj med Uncem in Postojno proti Kopru, na štajerski avtocesti pa pred prehodom Šentilj proti Avstriji. Zastoji nastajajo tudi na cestah Bohinjska Bela-Bled, Vič-Brezovica in Lesce-Bled.

Promet upočasnjujejo tudi prometne nesreče. Na cesti Pesnica-Betnava je zaradi slednje oviran promet v pokritem vkopu Maribor proti Hočam. Na ljubljanski zahodni obvoznici je pred Brdom proti Kozarjam prav tako oviran promet zaradi nesreče.

Predmet na vozišču promet ovira tudi na vipavski hitri cesti pred Selom proti Italiji in na primorski avtocesti pred Brezovico proti Ljubljani. Na vipavski hitri cesti pa je pred Selom proti Italiji zaprt vozni pas zaradi požara ob cesti, še poroča prometnoinformacijski center.

Preden se odpravite na pot preverite, kakšno je stanje na slovenskih cestah. 

Zaradi naleta vozil so sicer na dolenjski avtocesti že v jutranjih urah nastajali zastoji. 

nesreča dolenjska avtocesta
Avtomoto Nalet vozil na dolenjski avtocesti, posledice prometne nesreče so odstranili #video