SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ne, ne bi...

3

termometer

Zdaj je dokončno jasno, da bomo decembra prvič v samostojni Sloveniji šli na predčasne volitve. Kot gobe po dežju se rojevajo nove stranke, gibanja in liste, ki računajo na svoj delež volilnih glasov.

Običajno po volitvah potem vsaj začasno nove "politične skupine" ugasnejo, včasih le do novih volitev. Bi se ali se morda celo boste pridružili kateri od novonastalih političnih "združb"? O tem smo povprašali nekatere znane Slovenke in Slovence.

"Ne, nikakor se ne bi pridružil ali celo nastopil na katerikoli od teh list, strank ali gibanj. S politiko se ne ukvarjam, tudi v medijih je skorajda ne spremljam … Kar naredim, naredim na košarkarskem polju, poleg nje pa je moj cilj moja družina, s katero se ukvarjam."

"Ne, ne bi se pridružila, ker nimam nekega črednega nagona, da bi se na ta način povezovala!"

"Ne, nameravam se pridružiti nobeni od novonastajajočih strank, list ali gibanj. Jaz sem vsak dan v gibanju s svojim psom. Za zdaj ne načrtujem vrnitve v politiko …"

"Vsekakor se ne bi pridružil. Jaz zagovarjam tezo, da naj se s strankami ukvarjajo tisti, ki imajo voljo do politike, sam sem pa pripravljen nuditi strokovno pomoč. Poudarjam pa, da morajo naša ministrstva prevzeti strokovnjaki."

"Vsekakor podpiram nove ideje, nova gibanja in stranke. Prepričan sem, da je treba narediti javni prostor dejansko javni prostor, ki se je v zadnjem času žal zelo zožil na politični prostor. V današnjem času je ena od velikih vrednot, ki jo je treba gojiti, neodvisnost in posledično tudi svoboda mišljenja. Ne bom pa se politično angažiral v tem smislu, da bi se pridružil kakšni od novih strank, list ali gibanj."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin