SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na mejnih prehodih vse daljše čakalne dobe

1

termometer

Nekatere slovenske ceste so še vedno precej obremenjene. Promet proti obalnim mestom in mejnim prehodom s Hrvaško je povečan, daljše čakalne dobe so predvsem pri izstopu iz države.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zgoščen promet na gorenjski avtocesti pred cestninsko postajo Hrušica v smeri Avstrije in na cesti od Šmarij proti mejnemu prehodu Dragonja.

Na primorski avtocesti med počivališčem Lom in priključkom Unec v smeri Kopra zaprt počasni pas zaradi okvare vozila.

Čakalne dobe na mejnih prehodih: Čakalne dobe na mejnih prehodih za osebna vozila so pri izstopu na Gruškovju in Dragonji 30 minut, pri vstopu pa na mejnemu prehodu Dragonja in Dobovec 20 minut, Gruškovje pa 1 uro.

Zaradi prireditev so na nekaterih cestah občasno popolne zapore, do zapor in možnih zastojev pa ponekod prihaja tudi zaradi del.

Večje zastoje je pričakovati zopet v ponedeljek Proti večeru je pričakovati umiritev prometa, prav tako naj bi bila mirnejša nedelja, kolone vozil pa je znova pričakovati na praznični ponedeljek, ko se bo veliko ljudi vračalo z dopustov.

Promet zgoščen tudi na hrvaških cestah Močno zgoščen promet je tudi na hrvaških cestah, ki vodijo proti morju. Na avtocesti A1 od Zagreba proti Karlovcu je zaradi prometne nesreče nastala 10-kilometrska kolona. Prav tako je nastala 7-kilometrska kolona pred razcepom Maslenica v smeri proti Splitu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin