Nedelja,
12. 8. 2018,
13.10

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,86

2

Natisni članek

promet promet gneča na cesti zastoj zastoj

Nedelja, 12. 8. 2018, 13.10

5 let, 8 mesecev

Zaradi neobzirnih voznikov težave na prelazu Vršič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,86

2

zastoj, avtocesta | Foto Daniel Novakovič/STA

Foto: Daniel Novakovič/STA

Na prelazu Vršič je bil danes promet močno oviran v obe smeri zaradi nepravilno parkiranih vozil. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je bil zastoj dolg poltretji kilometer, najdaljše čakalne dobe za prestop na Hrvaško pa so bile za osebna vozila na mejnih prehodih Dragonja, Sečovlje in Jelšane.

Na teh prehodih so vozniki osebnih vozil za izstop iz Slovenije čakali od 40 minut do ene ure. Polurna čakalna doba za izstop je bila na mejnem prehodu Starod, od 15 do 20 minut so čakala osebna vozila na mejnih prehodih Gruškovje in Sočerga, kažejo podatki Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Na vseh večjih mejnih prehodih s Hrvaško so bile čakalne dobe tudi za vstop v Slovenijo. Najdlje so čakala osebna vozila za vstop v Slovenijo na mejnem prehodu Gruškovje, in sicer uro in pol. Eno uro so čakali na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja, čakalne dobe od 30 do 50 minut pa so bile na mejnih prehodih Metlika, Slovenska vas, Jelšane, Obrežje in Starod.

Zaradi del je zaprta polovica hitre ceste Razdrto-Nova Gorica med Vipavo in Selom proti Italiji, kjer je promet preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Na vzhodni ljubljanski obvoznici je zaprt razcep Malence iz smeri Golovca proti Rudniku, zaprt je tudi izvoz Ljubljana - jug iz smeri Dolenjske in iz smeri Rudnika. Dela danes potekajo tudi na štajerski avtocesti med Šentjakobom in Domžalami proti Mariboru.

Na primorski avtocesti bo še predvidoma do 16. avgusta zaprt priključek Logatec. Predvidoma do 20. avgusta bo zaprta glavna cesta Logatec-Spodnja Idrija, v Zali pri Jeličnem Vrhu. Zaradi del danes na regionalni cesti Brezovica-Logatec na Vrhniki pri avtocestnem priključku promet poteka enosmerno proti Ljubljani. Proti Logatcu je obvoz skozi Pod Hruševico ali Malo Ligojno, navaja prometno-informacijski center.