SiolNET. Novice Slovenija
3,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Miro Cerar se ne bo podal v predsedniško tekmo

3,04

termometer

Miro Cerar | Vsem, ki so ga nagovarjali h kandidaturi in bili pripravljeni podpreti, se je Cerar zahvalil za zaupanje. | Foto: STA
Vsem, ki so ga nagovarjali h kandidaturi in bili pripravljeni podpreti, se je Cerar zahvalil za zaupanje. Foto: STA

Ustavni pravnik in nekdanji premier Miro Cerar je na družbenih omrežjih sporočil, da ne bo kandidiral za predsednika republike. Zapisal je, da je po dobrih dveh letih, odkar se je umaknil iz politike, svojo pozornost usmeril v strokovno dejavnost, pedagoško in znanstveno delo ter k družini, bo pa ostal družbeno aktiven strokovnjak in državljan.

Cerar je zapisal, da ga je zadnjih nekaj mesecev več ljudi iz civilne družbe nagovarjalo, naj na letošnjih jesenskih volitvah kandidira za predsednika države.

"Ker je šlo za resne pobude odgovornih državljank in državljanov, sem se zavezal, da bom o tem resno razmislil," je zapisal. A se je po temeljitem razmisleku odločil, da na prihajajočih volitvah ne bo kandidiral.

Gregor Bezenšek Novice V predsedniško tekmo tudi glasbenik Gregor Bezenšek #foto

Usmeril se bo v pedagoško dejavnost in k družini

Zapisal je, da je po dobrih dveh letih njegovega umika iz politike svojo pozornost pretežno usmeril v strokovno dejavnost, pedagoško in znanstveno delo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani ter k svoji družini. Dodal je, da so to področja, na katerih zdaj uresničuje svojo temeljno poklicno in osebno zavezo ter poslanstvo. "Seveda pa bom tudi v prihodnje ostal družbeno aktiven strokovnjak in državljan ter si prizadeval za dvig slovenske politične in pravne kulture ter za uspešen razvoj Slovenije," je še zapisal.

Vsem, ki so ga nagovarjali h kandidaturi in bili pripravljeni podpreti, se je zahvalil za zaupanje.

nataša pirc musar Novice To je premoženje Nataše Pirc Musar: motor, delnice, nepremičnine …

Predsedniško kandidaturo so sicer napovedali odvetnica Nataša Pirc Musar, podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos, psihoanalitičarka Nina Krajnik, nekdanji zunanji minister Anže Logar, glasbenik Gregor Bezenšek mlajši in kočevski župan Vladimir Prebilič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin