SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Medvedji mladič ostaja pri Logarjevih

4

termometer

Inšpektor za okolje in prostor je ponovno obiskal družino Logar, ki ima doma medvedjega mladiča. Čeprav so želeli medveda odpeljati v azil za divje živali, jim tega ni uspelo.

Medved bo tako ostal pri družini Logar, ki za mladiča skrbi že več kot mesec dni, poročajo Slovenske novice. Kot je dejal župan občine Gorenja vas – Poljane Milan Čadež, je zdrava trma domačinov vnovič zmagala.

V dveh tednih morajo postaviti medvedji brlog Kot so dejali na domačiji, so z uradniki sklenili dogovor. Pri Logarjevih morajo medvedu v dveh tednih postaviti medvedji brlog in urediti potrebno dokumentacijo. "Svet je moj in zato, da bo medvedek lahko živel, sem pripravljen narediti pravo, s pravili in zakoni podprto, bivališče zanj," je za omenjeni portal še dejal Dušan Logar.

Spomnimo: Vsekakor se je tokratno srečanje končalo precej bolje, kot pred časom. Pred kratkim je namreč 26-letni domačin s pestjo v obraz udaril okoljskega inšpektorja, ki je pri družini izvajal inšpekcijski nadzor. Napadalec je takoj po dejanju pobegnil. Policisti pa so zoper njega napovedali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin