Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 11. 2011,
14.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NSi sodnik

Četrtek, 24. 11. 2011, 14.05

8 let

Med programskimi stališči NSi tudi ohranitev trajnega mandata sodnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V stranki NSi se zavzemajo za ohranitev trajnega mandata sodnikov, je na predstavitvi programskih stališč stranke dejal predsednik strokovnega odbora stranke za pravosodje Radovan Cerjak.

Kot je povedal Radovan Cerjak na novinarski konferenci na sedežu stranke Nova Slovenija je trajni mandat sodnikov civilizacijska pridobitev, ukinitev pa bi po njegovih besedah pomenila vrnitev nazaj v komunistične čase. Trajni mandat sicer ne bi veljal do konca delovne dobe posameznega sodnika, je pojasnil Cerjak. V NSi se zavzemajo tudi za daljše preizkusne dobe sodnikov, preden bi ti dobili trajni mandat.

V NSi za vsaj delno neodvisnost pravosodja V NSi želijo zagotoviti vsaj delno neodvisnost pravosodja. "Del zbranih sodnih taks, ki jih državljani plačujejo, bi lahko vrnili v pravosodje," je povedal Cerjak in dodal, da bi bila zbrana sredstva namenjena izobraževanju in tehnični opremi.

Nsi: Sodnike bi bilo treba razbremeniti administrativnih del Po ocenah NSi je delo sodnikov razsojanje in ne administrativna dela, zato bi bilo treba po njihovem mnenju sodnike razbremeniti administrativnih del.

V NSi za reorganizacijo tožilskega dela Sicer se v NSi zavzemajo tudi za reorganizacijo tožilskega dela, predvsem zato, da bi se skrajšali kazenski postopki. "Želimo, da se faza preiskave ukine, da se postopek spremeni na način, da tožilec od začetka do konca vodi posamezen postopek," je dejal Cerjak. Dodal je še, da bi se postopki, v katerih obstaja utemeljen sum gospodarskega kriminala, morali obravnavati prednostno.

Stranka je sicer na novinarski konferenci regijskega odbora NSi Celje predstavila kandidate za državnozborske volitve v 5. volilni enoti. Kandidati so Alenka Šverc, Ksenija Kraševec, Gregor Medvešek, Jasna Ajtnik, Srečko Oder in Jurij Repenšek, predstavitve pa se je udeležila tudi predsednica stranke Ljudmila Novak.

V Prevaljah pa bo NSi predstavila kandidate za volitve v 5. volilni enoti. Predstavili se bodo Jožefa Konečnik, Danijela Kotnik in Janez Lavre.

Ne spreglejte