Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 4. 2014,
13.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

vrtec

Nedelja, 13. 4. 2014, 13.33

8 let

Mariborski vrtci otrok ne bodo pustili pred vrati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V mariborskih javnih vrtcih, kjer je trenutno vpisanih nekaj več kot štiri tisoč otrok, bo tudi v prihodnjem šolskem letu dovolj prostora za vse, ki jih starši želijo zaupati v njihovo varstvo.

Razpisanih prostih mest, za katera so prijave zbirali do konca marca, je bilo okoli 850.

"Po prvih zbranih podatkih ocenjujemo, da bo tudi v šolskem letu 2014/2015 možno zagotoviti mesto vsem zainteresiranim staršem v enem izmed javnih vrtcev," so pojasnili na mariborski občini. Natančno število prostih mest v vrtcih bo znano, ko bo znano natančno število otrok, ki bodo septembra vstopili v šolo.

V letošnjem šolskem letu je v mariborske javne vrtce vpisanih 4038 otrok. Nekateri pa obiskujejo tudi zasebne vrtce.

V vrtcu Montessori, ki deluje pod okriljem Zavoda Antona Martina Slomška, je trenutno 83 otrok. Za prihodnje šolsko leto imajo 19 prostih mest, na katera se je prijavilo 32 otrok. "Prijave so nezavezujoče, kar pomeni, da v tem trenutku težko rečemo, koliko staršev bo tudi dejansko vpisalo otroke v naš vrtec. Komisija za sprejem bo o sprejemu otrok odločala 14. aprila," je pojasnila v.d. ravnateljice Stanka Čremožnik Parpaillon.

Prednost pri sprejemu v vrtec imajo otroci, katerih starejši bratje in sestre že obiskujejo ta vrtec, otroci delavcev zavoda ter otroci, za katere starši predložijo potrdilo centra za socialno delo o ogroženosti zaradi socialnega položaja družine. Nadaljevanje prednostnega vrstnega reda je na podlagi datuma prejema vloge za vpis. Čeprav sodi pod nadškofijo, vrtec sprejema vse otroke ne glede versko pripadnost.

Waldorfski vrtec Studenček zajema tri oddelke za skupno največ 47 otrok. V naslednjem šolskem letu imajo prostora za 15 novih otrok. "Pri nas ne vključujemo otrok le septembra ampak porazdelimo vključevanje tudi na druge mesece skozi vse leto," je za STA povedala direktorica Viktorija Kovačič. Prijave tako zbirajo ves čas, kriterij za vpis je le datum vpisne prijave.

Ne spreglejte