SiolNET. Novice Slovenija
6,86

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Le še nekaj dni do vročinskega vala

6,86

termometer

vročina vreme
Popoldnevi bodo vsak dan toplejši, v sredo bo najvišja temperatura že blizu 30 °C. V četrtek bo ozračje pri tleh znova precej vlažno in zato soparno, povečala se bo nestabilnost ozračja, kar pomeni, da bodo ponekod nastajale plohe in nevihte. Foto: Thinkstock

Kot so zapisali vremenoslovci agencije za okolje (ARSO), je pred nami le še nekaj zmerno toplih dni, nato pa lahko verjetno pričakujemo visoke temperature, ki jih bo prinesel vročinski val. Po daljšem obdobju nestanovitnega vremena bo od ponedeljka do srede večinoma suho in sončno. Jutra bodo še bolj sveža, popoldnevi pa vse toplejši, v sredo lahko termometri pokažejo že okoli 30 stopinj.

"Po juniju, ki je bil prvi ali drugi najtoplejši v zadnjih 50 letih, smo v prvi polovici julija beležili bolj zmerne temperature. Zlasti v zadnjem tednu je bilo sorazmerno sveže, saj je bila temperatura v notranjosti povprečno eno ali dve stopinj Celzija nižja od dolgoletnega povprečja," so zapisali na Arsu.

"Zaradi precejšnje nestabilnosti ozračja in okrepljenih višinskih vetrov so nastajale tudi močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra in točo. Ponekod so divjala huda neurja, ki so povzročila veliko gmotne škode," a, kot pravijo, so bile padavine večinoma dobrodošle, ker so bile v drugi polovici junija marsikje razmere že sušne.

Grčija Novice Slovenka po neurju v Grčiji: bilo je kot v nočni mori #video

V četrtek bodo spet nastajale plohe in nevihte

Od ponedeljka do srede bo večinoma suho in sončno vreme. Torkovo jutro bo v notranjosti še sveže, temperature bodo med 8 in 13 stopinj Celzija, napovedujejo.

V torek bo suh in sončen dan. V torek bo suh in sončen dan. Foto: Arso

Popoldnevi bodo vsak dan toplejši, v sredo bo najvišja temperatura že blizu 30 °C. V četrtek bo ozračje pri tleh znova precej vlažno in zato soparno, povečala se bo nestabilnost ozračja, kar pomeni, da bodo ponekod nastajale plohe in nevihte.

"Ob koncu tedna bo nad Alpami in Sredozemljem nastalo območje visokega zračnega tlaka, v višinah pa obsežen greben z zelo toplo in suho zračno maso. Iberski polotok in južni del Francije bo zajel nov vročinski val, ki se bo kasneje predvidoma širil nad srednjo Evropo," so še napovedali vremenoslovci.

Toča v Mozirju Novice Po Sloveniji pustošila neurja, tako je toča klestila na Krasu in v Mozirju #foto #video

Ob koncu tedna bo Iberski polotok in južni del Francije zajel nov vročinski val, ki se bo kasneje predvidoma širil nad srednjo Evropo. Ob koncu tedna bo Iberski polotok in južni del Francije zajel nov vročinski val, ki se bo kasneje predvidoma širil nad srednjo Evropo. Foto: Arso

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin