Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 9. 2013,
14.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

prevozi

Ponedeljek, 2. 9. 2013, 14.33

7 let, 12 mesecev

Koliko stane javni prevoz na košarkarsko tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kako do Jesenic, Kopra in Celja med evropskim prvenstvom? Možnosti so vlak, avtobus ali pa taksi.

Košarkarske tekme bodo med evropskim prvenstvom potekale v treh različnih mestih po Sloveniji – v Celju, Kopru in na Jesenicah. Ljubljano kot osrednje mesto dogajanja smo vzeli za izhodišče in pogledali, na kakšen način se lahko pripeljemo do že omenjenih mest.

Na tekmo z vlakom

Če se boste v mesta, kjer poleg Ljubljane še potekajo tekme, peljali z vlakom, bo to najcenejše. Vozovnica je po rednem ceniku najcenejša, na Slovenskih železnicah (SŽ) pa so pripravili tudi posebne ugodnosti. Razdalja med železniško postajo in športnimi dvoranami je v vseh mestih precej kratka in se jo da prehoditi.

Na SŽ sicer dodajajo, da bodo vlaki vozili z dodatnimi garniturami, prav tako bodo vpeljani tudi nekateri dodatni vlaki. Težava pa ostaja Koper, saj med 9.40 in 15.40 vlaka v to smer ne bo mogoče dočakati. Tisti, ki bi si pred tekmo morda želeli ogledati še primorski del Slovenije, bodo imeli tako s povezavami nekoliko več težav.

Največ zanimanja je po zagotovilih SŽ za obisk tekem v Celju in na Jesenicah, posledično so temu prilagodili vozne rede. Največ potnikov pričakujejo iz nekdanjih jugoslovanskih republik, ob napovedi večje skupine navijačev pa bodo prilagodili vozni red oziroma dodali posebne vagone.

Možnost je tudi avtobus

Tudi avtobusi vozijo do vseh treh mest. Redne cene avtobusnih prevozov so nekoliko višje od vožnje z vlakom, morebitne ovire na cesti pa so lahko nepredvidljive. Razdalja med avtobusnimi postajami in prizorišči je prav tako dovolj kratka, da se jo da prehoditi.

Kot nam je pojasnil Vojko Anželjc na Avtobusni postaji Ljubljana, dodatnih linij ne načrtujejo, so pa nekatere linije prilagodili, tako da si lahko turisti ugodno ogledajo znamenitosti, kot je na primer Postojnska jama. Po končanih tekmah rednih linij do Ljubljane večinoma ni več, vendar Anželjc pojasnjuje, da so večinoma prevozi urejeni v okviru turističnih agencij.

Nekaj zanimanja za prevoze z avtobusi je bilo že izkazanega, še več pa ga na Avtobusni postaji Ljubljana pričakujejo v prihodnjih dneh.

Taksi – najdražje, ampak povsem do cilja

Najpreprostejša rešitev je seveda vožnja s taksijem, ki pa ima eno veliko pomanjkljivost – je tudi najdražja. Možnosti prevozov s taksijem je veliko, tudi cenovno so nekoliko razlikujejo, vendar se cene gibljejo do končnega zneska, ki je 10- ali večkratnik vozovnice za vlak ali avtobus.

Ne spreglejte