SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jesenske počitnice v Kranjski Gori

0

termometer

Otroci

V Kranjski Gori so priredili humanitarni tabor za otroke iz družin, ki si počitnic ne morejo privoščiti. Nasmehe na otroške obraze je pričarala Zveza prijateljev mladine Moste-Polje.

Zveza prijateljev mladine (ZPM) Moste-Polje vsako leto otrokom omogoči aktivne in zabavne počitnice. Zavedajo se namreč, da si jih vse družine ne morejo privoščiti, zato želijo humanitarne tabore in počitnice omogočiti čim več otrokom. Čeprav so najbolj znani po svojih poletnih humanitarnih akcijah, kot je Deželak je junak, so za otroke poskrbeli tudi jeseni.

Na brezplačnih počitnicah 60 otrok

Že deset let uresničitev naravoslovno-umetniškega tabora v Kranjski Gori z donacijo omogoča OMV. Šestdeset otrok bo v počitniškem domu Vila Šumnica v času jesenskih počitnic uživalo šest dni. "Za otroke srčno skrbi devet zares izkušenih vzgojiteljev, ki so polni znanja in igrivosti. So strokovnjaki različnih področij in vedno dobre volje," pravi pedagoška vodija tabora in sekretarka Zveze prijateljev mladine Anita Ogulin.

Praznovanje noči čarovnic jim ne uide

Kot pravi Ogulinova, so temelji tabora sprejetost in potrditev otrok, odkrivanje in razvijanje njihovih potencialov ter tudi druženje, spoznavanje, socialno, naravoslovno in umetniško učenje. Na taboru bodo poskrbeli tudi za praznovanje noči čarovnic. Z otroki bodo oblikovali buče, zvečer pa v bližini počitniškega doma postavili kres. Sprehodili se bodo skozi hišo strahov, ki jo bodo postavili skupaj z vzgojitelji.

"Ves čas govorim; vlagajmo v doživetja otrok, vlagajmo v njihova znanja in spoznanja, družimo se z njimi: njihova sporočila in potrebe niso velike," pravi sekretarka Zveze prijateljev mladine Anita Ogulin. "Ves čas govorim; vlagajmo v doživetja otrok, vlagajmo v njihova znanja in spoznanja, družimo se z njimi: njihova sporočila in potrebe niso velike," pravi sekretarka Zveze prijateljev mladine Anita Ogulin. Foto: Matej Leskovšek

Tabori otrokom pomenijo več, kot si lahko predstavljamo

Ogulinova še poudarja, da so tovrstni tabori še kako pomembni zlasti za socialno izključene otroke. Na taborih otroci namreč dobijo potrditev sovrstnikov, nove prijatelje ter samozavest, ki jim bo pomagala pri nadaljnjem razvijanju potencialov.

"Ves čas govorim; vlagajmo v doživetja otrok, vlagajmo v njihova znanja in spoznanja, družimo se z njimi; njihova sporočila in potrebe niso velike. Potrebujejo dobre vzornike in veliko prijateljev ter priložnosti odkrivati in razvijati svoja močna področja," je sklenila. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin