SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janševa pritožba že na vrhovnem sodišču

3

termometer

Premier Janez Janša se je po pooblaščencu Franciju Matozu v ponedeljek pritožil na upravno sodišče zoper sklep, s katerim je upravno sodišče zavrnilo njegovo zahtevo po zadržanju poročila KPK.

Kot so sporočili z upravnega sodišča, so pritožbo skupaj s spisom predložili v reševanje vrhovnemu sodišču. Kot je povedal Matoz, mora vrhovno sodišče o pritožbi odločiti v 15 dneh, v tem času pa pritožbe ne želi komentirati.

Upravno sodišče se je sicer v zadevi izreklo za pristojno in bo o vloženi tožbi Janše odločalo prednostno.

Matoz: Nezakonito in netočno poročilo ne more biti javno Sodišče je po besedah Matoza ocenilo, da v tem primeru ni izkazana t. i. "nenadomestljiva škoda", ki bi nastala Janši. Kot je še dejal Matoz, upravno sodišče meni, da Janši škoda ne nastaja, ker so podatki o premoženju funkcionarjev javni. Kot pravi, so podatki o premoženju funkcionarjev res javni, vendar pa ne more biti javno "nezakonito in netočno poročilo komisije za preprečevanje korupcije".

Po Matozovem mnenju je odločitev sodišča zmotna, zato je vložil pritožbo na vrhovno sodišče.

Upravno sodišče je zavrnilo tudi Jankovića Tako Janša kot ljubljanski župan Zoran Janković sta na upravno sodišče vložila tožbo zaradi poročila protikorupcijske komisije, poleg tega sta zahtevala začasno zadržanje poročila. Upravno sodišče je predloga za začasno zadržanje v obeh primerih zavrnilo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin