Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 6. 2013,
21.38

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša Patria NLB dokapitalizacija

Sreda, 12. 6. 2013, 21.38

1 leto, 4 mesece

Janša: Ta vlada Slovenijo potiska pod vodo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predsednik SDS Janez Janša teden dni po obsodbi v zadevi Patria trdi, da je obsodba vrh sodne korupcije in da je bil glavni namen procesa, da ga odstranijo s političnega parketa.

Kot je dejal v pogovoru za nacionalno televizijo, so ga obsodili, ker ni posegel v razpis na ministrstvu za obrambo, da bi bil izbran tisti, ki je bil 20 odstotkov dražji. "To ni samo korupcija, to je pravna država, sistemsko obrnjena na glavo, ki ščiti korupcijo in je ne preganja." Tako so bili obsojeni tisti, ki so na neznanem kraju ob neznanem času prejeli neznano obljubo, je dejal Janša in povedal še, da med tem procesom, ki je trajal tri leta, ni noben novinar zastavil vprašanja, kakšno nagrado so mu obljubili. "Tega odgovora ni niti v sodbi. Odgovor pa zanima tudi mene," je dejal Janša in dodal, da je "to vrh sodne korupcije".

Janša je prepričan, da ima zadeva tudi politično ozadje: "Tisti, ki meni, da gre samo za pravo, se popolnoma spreneveda ali pa se v zadeve ni dovolj poglobil." Predsednik SDS trdi, da je šlo samo za to, da ga politično odstranijo. "To se je dogajalo tudi Jožetu Pučniku, Lojzetu Peterletu, vsakemu, ki se je monopolom postavil po robu. To, kar se je zgodilo prejšnjo sredo, pa je vrh ledene gore. Je dokaz, da tranzicija ni bila uspešna. Monopoli, ki bi jih morali razgraditi, so se še okrepili in so močnejši kot kdaj prej," je dejal Janša.

"Vlada ukrepe sprejela šele, ko ji je Evropa postavila nož na grlo" Nekdanji premier Janez Janša ni bil skop niti s kritiko do zdajšnje vlade, ki je po njegovih besedah ukrepe za izhod iz krize začela sprejemati šele, ko ji je "Evropa postavila nož na grlo". Dodal je, da vlada Alenke Bratušek ponavlja stare napake. Kot primer je omenil NLB, ki jo bo vlada dokapitalizirala, ne da bi jo očistila. "NLB je trdnjava, ki simbolizira vse kar se dogaja pri nas, je simbol rdečega monopola. Ta ustanova je nedotakljiva in se ni znašla na seznamu podjetij v državni lasti, ki se prodajajo. Vlaganje državnega premoženja v ogrožena podjetja in banke je po njegovem mnenju pospeševanje napoti h grškemu scenariju. "Tega denarja ni, vlada s tem Slovenijo potiska pod vodo," je menil.

Hkrati je opozoril na osemmilijardno luknjo v bankah, za katero lahko do evra natančno izračunamo, kdo je zanjo odgovoren. Kljub temu pa tožilstvo in protikorupcijska komisija to ignorirata. "Ali je kakšen sodni proces zaradi tega v tej pravni državi," se je vprašal. Dodal je, da je poročilo Banke Slovenije o bančni luknji, kjer so številni sumi kaznivih dejanj, sam poslal pristojnim ustanovam, vendar naj ne bi dobil odgovorov.

Ne spreglejte