Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 10. 2017,
20.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

hotel Areh hotel Pohorje

Torek, 24. 10. 2017, 20.36

6 let, 6 mesecev

Hotel Areh ima novega lastnika, a težava bo rešena le polovično #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Seznamu slovenskih hotelov, ki na odličnih destinacijah propadajo in zavirajo razvoj perspektivnega turizma, ni konca in kraja. Na Štajerskem je na njem že dolgo pohorski hotel Areh, nekoč priljubljen za generacije smučarjev. Zdaj je na javni dražbi končno dobil novega lastnika. A tudi če ga bo ta res prenovil, bo težava rešena le na pol. Za žičnice iz stečajne mase Športnega centra Pohorje še zdaj ni zanimanja, zgodba pa je lahko uspešna le v paketu.

Video: Planet TV/Novinar: Uroš Maučec


Propadajoča zunanjost in notranjost hotela Areh je bila v zadnjih letih pogosto povod za zgražanje obiskovalcev, tudi okoliški gostinci nad negativno reklamo niso bili navdušeni.

"Zaprti lokali, to je najslabša reklama za neko destinacijo. Zadnje čase je res klavrno, ljudje so nas spraševali, kaj se dogaja s hotelom, kdo je lastnik, bo prodano ali ne bo prodano," je v oddaji Danes dejal predsednik Društva gostincev Pohorja Maksimiljan Klančnik.

Žičnice še vedno del stečaja

Za dolgoročni razvoj smučišča bo treba urediti še lastništvo žičnic, ki so še vedno del stečaja Športnega centra Pohorje. | Foto: Printscreen Zimbio Za dolgoročni razvoj smučišča bo treba urediti še lastništvo žičnic, ki so še vedno del stečaja Športnega centra Pohorje. Foto: Printscreen Zimbio

Zdaj bo turistom končno lahko povedal, da ima hotel nove lastnike. Za 356 tisoč evrov je hotel iz stečaja Športnega centra Areh kupilo mariborsko podjetje Nanomont, ki pa načrtov še ni razkrilo. Pohorski gostinci se konkurence ne bojijo, nasprotno, veseli so je, a za dolgoročni razvoj smučišča bo treba urediti še lastništvo žičnic, ki so še vedno del stečaja Športnega centra Pohorje.

"Večina teh žičniških naprav na Arehu bo 8. novembra na javni dražbi na prodaj za 6,8 milijona evrov. Občutno preveč pravijo na Občini Ruše. Tudi v javnem podjetju Marprom, kjer te žičnice zdaj najemajo, pravijo, da je cena preprosto previsoka," pravi novinar Planet TV Uroš Maučec.

Nekatere vlečnice so stare več kot 40 let, pri najnovejši šestsedežnici Pisker pa kupec niti ne bi dobil električnega pogona, saj ta ni del stečaja. Zimska sezona ni pod vprašajem, saj se najemna pogodba za žičnice izteče marca prihodnje leto.

Zima ne bi smela biti vprašljiva

Obnova strehe, vodovodnih in električnih napeljav, ogrevanja, sob in restavracije naj bi stala vsaj dva milijona evrov. | Foto: Printscreen Zimbio Obnova strehe, vodovodnih in električnih napeljav, ogrevanja, sob in restavracije naj bi stala vsaj dva milijona evrov. Foto: Printscreen Zimbio

Povpraševanje po prenočitvenih zmogljivostih po besedah predsednika Društva gostincev Pohorja obstaja.

"Zima ne bi smela biti vprašljiva glede na to, da se trendi zdaj, kar zadeva tujce, spreminjajo. Nekako so se začeli tujci zdaj malo bolj zanimati za Slovenijo. Mislim, da zima sploh ni problem," meni Klančnik.

A da bo novi lastnik hotela Areh napolnil 24 hotelskih sob, bo moral pošteno zavihati rokave. Po grobih ocenah naj bi obnova strehe, vodovodnih in električnih napeljav, ogrevanja, sob in restavracije stala vsaj dva milijona evrov.

 

Ne spreglejte