Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 2. 2014,
17.26

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

KPK Komisija za preprečevanje korupcije korupcija Borut Pahor Goran Klemenčič

Torek, 4. 2. 2014, 17.26

6 mesecev, 2 tedna

Goran Klemenčič (še) brez ustreznega naslednika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Izbirna komisija ni predlagala nobenega kandidata za predsednika protikorupcijske komisije, zato mora predsednik republike ponoviti postopek. Za podpredsednika šest kandidatov.

Ker izbirna komisija ni predlagala nobenega kandidata za predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), je predsednik Borut Pahor dolžan za ta položaj v celoti ponoviti postopek.

Vse potrebne korake za nov postopek javnega poziva bo sprožil takoj. Rok za zbiranje predlogov za predsednika KPK ne sme biti krajši od 14 in ne daljši od 30 dni. V tem času se mora hkrati ponoviti tudi postopek za sestavo izbirne komisije.

Tokratna komisija, ki jo je vodila Polona Kovač, je namreč svoje delo končala v ponedeljek zvečer in s tem končala zaključila svoj mandat.

Šest kandidatov za namestnika predsednika Za funkcijo v novem ožjem vodstvu KPK se je potegovalo 55 kandidatov, pogoje jih je izpolnjevalo 35. Primernost kandidatov je ocenila izbirna komisija in Pahorju posredovala seznam šestih kandidatov za namestnika predsednika, med katerimi bo Pahor izbral dva.

Za ta položaj predlaga Jurija Fermeta, Jožefa Kovača, Uroša Novaka, Darka Stareta, Jožico Vavpotič Srakar in Almo Maruško Sedlar.

Goran Klemenčič še vedno z vsemi pooblastili V času postopkov za imenovanje novega senata KPK sedanji senat pod vodstvom predsednika Gorana Klemenčiča v celoti in z vsemi pooblastili opravlja svoje delo, poudarjajo v Pahorjevem uradu. V tem smislu zaradi postopka izbire novega vodstva naloge KPK niso v ničemer omejene ali neizpolnjene.

Predsednik Republike Slovenije si v času, ko bo lahko dokončno imenoval vse celotno novo vodstvo KPK, prizadeva, da bi izpolnil obljubo o glede implementacijie predlogov zdajšnjega sedanjega vodstva KPK o ustreznejšem pravnem sistemu za preprečevanje in kaznovanje korupcije, še navajajo v uradu predsednika republike.

Ne spreglejte