SiolNET. Novice Slovenija
0,44

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Furs naj bi začasno vodil Peter Grum

0,44

termometer

Peter Grum | Peter Grum je trenutno generalni direktor na ministrstvu za javno upravo direktorata za informatiko, v preteklosti pa je bil na Fursu namestnik nekdanjega generalnega direktorja Petra Jenka. | Foto: STA
Peter Grum je trenutno generalni direktor na ministrstvu za javno upravo direktorata za informatiko, v preteklosti pa je bil na Fursu namestnik nekdanjega generalnega direktorja Petra Jenka. Foto: STA

Vlada bo na četrtkovi dnevni seji imenovala vršilca dolžnosti direktorja finančne uprave. Ta položaj bo po informacijah N1 zasedel Peter Grum.

Vlada Roberta Goloba bo razrešila dozdajšnjega generalnega direktorja finančne uprave Ivana Simiča, ki je po imenovanju nove vlade odstopil, na njegov položaj pa bo ministrska ekipa imenovala novega vršilca dolžnosti direktorja Fursa.

Kot poroča N1, naj bi to postal Peter Grum, ki je trenutno generalni direktor na ministrstvu za javno upravo direktorata za informatiko, v preteklosti pa je bil na Fursu namestnik nekdanjega generalnega direktorja Petra Jenka

Grum je finančno upravo zapustil po tem, ko je vlada Janeza Janše konec avgusta 2020 pred potekom mandata razrešila prejšnjega direktorja Petra Jenka, ki je Furs vodil od jeseni 2019, so zapisali. 

Simič je svoj odstop napovedal že maja

Dozdajšnji generalni direktor Fursa Ivan Simič je svoj odstop napovedal že maja. Simič je ministru za finance poslal odstopno izjavo in uresničil napoved, da bo odstopil takoj po imenovanju nove vlade.

"Sporočam vam, da sem po glasovanju v DZ ministru za finance poslal svoj odstop s položaja generalnega direktorja Fursa," je zapisal Simič. Ob napovedi odstopa je kot razlog navedel besede novega predsednika vlade Roberta Goloba, ki je dejal, da so dediščina prejšnje vlade nekompetentni ljudje na vodstvenih položajih.

"V začetku junija bomo dobili novo vlado. Prišel bo novi finančni minister, ki si bo izbral svojo ekipo. Kot sem že napovedal, bom takrat odstopil. To pomeni, da se umikam z odhajajočo vlado, novemu finančnemu ministru pa omogočam, da si izbere novega direktorja Fursa, ki bo ustrezal njegovim kriterijem," je Simič zapisal konec maja.

Ivan Simič Novice Simič odstopil s položaja generalnega direktorja Fursa Finančna uprava Republike Slovenije Novice Furs opozarja: Ne pozabite! Ivan Simič Novice Ivan Simič zapušča Furs: Teh 12 tisoč evrov …

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin