Torek,
22. 1. 2013,
13.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Franc Bogovič Miro Cerar koalicija

Torek, 22. 1. 2013, 13.11

8 let

Bogovič v Cerarju vidi primernega mandatarja (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Franc Bogovič meni, da je Miro Cerar eden izmed tistih, ki uživajo veliko zaupanje v Sloveniji. Cerar: "Tega mi ni nihče ponudil, zato na to nimam komentarja".

Podpredsednik SLS ter minister za kmetijstvo in okolje Franc Bogovič danes na vrhu koalicije pričakuje pogovor, ki bi po njegovih besedah lahko prinesel rešitev nastale politične krize. "Naša stališča so jasna. Ali največja koalicijska stranka SDS predlaga novega mandatarja, kar bi bil optimalen scenarij, v nasprotnem primeru pa je treba poiskati sestavo neke projektne večine, ki bi se znala dogovoriti, kaj je za to državo nujno narediti, ter pozneje izpeljati predčasne volitve," pravi Bogovič, ki je tudi povedal, da se SLS še ni opredelila, ali je morebitna nova koalicija s Pozitivno Slovenijo mogoča, če se Zoran Janković umakne samo iz stranke in ostane župan Ljubljane. "Do tega se še nismo opredelili."

Če Janez Janša ne odstopi, s predsednikom stranke in gospodarskim ministrom Radovanom Žerjavom ostajata na ministrskem položaju do konca februarske seje, torej do začetka marca, je še poudaril. Na vprašanji, ali so kaj preigravali imena o morebitnem novem mandatarju in ali so govorili o pravniku Miru Cerarju, je Bogovič odgovoril: "Zagotovo je Miro Cerar eden izmed tistih, ki uživajo zaupanje v Sloveniji."

Virant: Stališča ne bomo spremenili Predsednik Državljanske liste in predsednik državnega zbora Gregor Virant danes ni bil pretirano zgovoren. Pojasnil je, da stranka vztraja pri svojih stališčih in da bo svojo dokončno odločitev sprejela jutri na svetu stranke ob 17. uri. Potrdil je, da tako imenovani sredinski trojček – SLS, DeSUS in DL – v neko novo koalicijo ne bo šel s Pozitivno Slovenijo, dokler bo status Zorana Jankovića samo zamrznjen. "To je premalo," pravi Virant. Predsednik SD Igor Lukšič pravi, da čakajo razplet jutrišnjega dne in da se bodo potem odločili, po njegovih besedah pa je pri sredinskem trojčku preveč kupčkanja in tega se ne bodo udeleževali, ker mislijo, da je za očiščenje situacije treba iti na volitve.