SiolNET. Novice Slovenija
1,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bo Peterletu v Bruslju uspelo?

1,23

termometer

Lojze Peterle
Foto: Matej Leskovšek

Evropski poslanec iz Slovenije Alojz Peterle je trenutno eden od treh uradnih kandidatov iz Evropske ljudske stranke za predsednika Evropskega parlamenta, so povedali viri pri EPP. Peterle je v parlamentu dobro poznan, kar je pomembno. Kot pomembno izpostavljajo tudi možnost, da pridobi podporo drugih političnih skupin.

Poleg Peterleta (EPP/Nsi) sta trenutno uradna kandidata iz desnosredinske EPP še Irka Mairead McGuinness in Francoz Alain Lamassoure, ni pa mogoče izključiti, da bo kandidiral še kdo, pravijo viri pri EPP.

Neuradno se kot morebitna kandidata iz vrst EPP omenjata še Italijan Antonio Tajani in Avstrijec Othmar Karas.

O Peterletovi kandidaturi viri pri EPP pravijo, da ni mogoče ničesar izključiti in da bo vse odvisno od razvoja dogodkov v prihodnjih dneh. Majhnost Slovenije naj ne bi bila ovira, saj v EPP odločajo na podlagi kakovosti in osebnosti kandidata.

Peterle je poudaril, da je s strateškega vidika pomembno, da njihova politična skupina nastopi z izkušenim kandidatom, ki lahko združi glasove sredinskih proevropsko usmerjenih političnih sil. "Prepričan sem, da lahko to z menoj dosežemo. Proces v skupini je še vedno odprt in končna odločitev bo znana v sredini decembra," je dejal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin