Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 5. 2014,
8.38

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Igor Jurij Pogačar

Četrtek, 8. 5. 2014, 8.38

7 let, 2 meseca

Ram Invest Igorja Jurija Pogačarja gre v stečaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na predlog lastnika Igorja Jurija Pogačarja je ljubljansko okrožno sodišče sprožilo stečaj družbe Ram Invest, ki je za seboj pustila več kot 30 milijonov evrov dolgov.

Za stečajnega upravitelja nepremičninske družbe Ram Invest je bil imenovan Harald Karner. Zakaj je lastnik Igor Jurij Pogačar predlagal stečaj, za zdaj še ni znano, v Dnevniku piše Sebastjan Morozov.

Podjetje Ram Invest se je ukvarjalo z različnimi gradbenimi in nepremičninskimi posli. Leta 2012 je družba ustvarila manj kot tri milijone evrov prihodkov od prodaje in 134 tisoč evrov čistega dobička. Kot kažejo javno dostopni podatki, ima podjetje več kot 30 milijonov evrov dolgov.

Transakcijski računi so blokirani več kot 200 dni Koliko so znašali konsolidirani prihodki od prodaje, ni znano, saj družba konsolidiranega letnega poročila ni objavila. Konec leta 2012 je imel Ram Invest več kot 33 milijonov evrov finančnih obveznosti, medtem ko je kapital znašal 774 tisoč evrov.

Na Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) je Nova Ljubljanska banka nedavno prenesla za 6,8 milijona evrov terjatev do Ram Investa. Med premoženje družbe, ki je imela transakcijske račune blokirane več kot 200 dni in je davčni dolžnik, naj bi še vedno spadal Hotel Tuzla. Gre za enega največjih hotelov v Bosni in Hercegovini, ki ga je Pogačar zaradi finančnih težav že dlje časa prodajal.

Pogačar si je tudi dlje časa prizadeval za prodajo svojega podjetja Pinus Rače, ki izdeluje kemične izdelke.

NPU oddajal znamenito poslovno stavbo Velik udarec za Ram Invest je bila prekinitev najemne pogodbe z Nacionalnim preiskovalnim uradom (NPU) za poslovno stavbo na Dimičevi ulici v Ljubljani. Medtem ko je Ram Invest Hypo Leasingu plačeval dobrih 125 tisoč evrov najemnine na mesec, je poslovno stavbo NPU oddajal za 136 tisoč evrov. Po plačilu zadnjega obroka naj bi Ram Invest postal celo lastnik poslovne stavbe.

Pogodbo, ki je bila sklenjena v času, ko je ministrstvo za notranje zadeve vodila Katarina Kresal, je njen naslednik Vinko Gorenak razdrl. V dogovoru s Hypo Leasingom si je Pogačar prizadeval, da bi za poslovno stavbo našel nove najemnike, vendar pri tem ni bil uspešen.

Ram Invest je bil lastnik pred dobrimi tremi leti propadlega cerkniškega gradbenega podjetja Gradišče.

Ne spreglejte