Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 12. 2022,
13.53

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

kriptovalute kriptokovanci PR članek

Četrtek, 8. 12. 2022, 13.53

1 leto, 4 mesece

Najboljši žetoni ERC20

Oglasno sporočilo

Žetoni ERC20 so ustvarjeni v skladu s standardom ERC20 na blockchainu Ethereum, ki velja za eno od prevladujočih sil na trgu.

Vlagateljem je na voljo na stotine, če ne tisoče žetonov ERC20. Kateri med njimi si kar najbolj zaslužijo vašo pozornost? V tem vodniku si bomo pogledali 7 najboljših žetonov ERC20, ki so na voljo v 2022 in razložili vse, kar morajo vlagatelji vedeti o kriptovalutah ERC20.

7 najboljših ERC20 kripto naložb

  1. Dash 2 Trade (D2T) – Skupno gledano najboljši žeton ERC-20, ki je trenutno v predprodaji
  2. RobotEra (TARO) – Nova igra v svetu metaverse z žetonom ERC-20, ki je v predprodaji
  3. IMPT (IMPT) – Žeton ERC-20, ki beleži kreditne točke za zmanjševanje ogljičnega odtisa
  4. Tamadoge (TAMA) – Meme kriptovaluta ERC20
  5. Lucky Block (LBLOCK) – Priljubljen žeton ERC20, ki nudi priložnost za bogate dobitke
  6. Chainlink (LINK) – Starešina omrežij “blockchain”, ki zagotavlja infrastrukturo Ethereumu
  7. Tether (USDT) – Vodilni stabilni kovanec, katerega vrednost določa ameriški dolar

1. Dash 2 Trade

finixio | Foto: Dash 2 Trade je digitalna platforma za kripto analitiko in družabno trgovanje, D2T pa je njena izvorna kriptovaluta. Ta žeton ERC-20 je naše prvo priporočilo za kripto naložbe.

D2T obratuje na blockchainu Ethereum in ima majhno naklado 1 milijarde kovancev – 70 % jih je na voljo za nakup v 9 krogih predprodaje.

Kakor navaja dokumentacija Dash 2 Trade, je mogoče D2T uporabiti za dostop do ekskluzivnih orodij za trgovanje, vpogledov in analitike v sklopu nadzorne plošče platforme. Imetniki žetonov lahko sodelujejo v tedenskih trgovalnih natečajih – zmagovalci so bogato nagrajeni z žetoni D2T.

Ta žeton ERC-20 je mogoče uporabiti za nakup enega od treh mesečnih naročniških paketov na platformi Dash 2 Trade. Najdražji naročniški paket se imenuje Premium, stane pa 1000 D2T na mesec ter omogoča dostop do vseh funkcij.

Prednosti vključujejo dostop do rednega obveščanja o kotacijah kriptovalut, platforme za testiranje za nazaj in funkcije samodejnega trgovanja.

2. RobotEra (TARO)

finixio | Foto: TARO je žeton ERC-20, ki obratuje na blockchainu Ethereum in je izvorna kriptovaluta igre RobotEra. Ta nova kriptovaluta se uporablja kot medij trgovanja v deljenem multiverzumu, kjer lahko igralci ustvarjajo, raziskujejo, gradijo in trgujejo z različnimi protokoli in sredstvi NFT.

Uporabniki RobotEra lahko izkoristijo TARO za nakup robotov – glavne zbirke NFT znotraj platforme – ki domujejo na planetu Taro, virtualnem svetu metaverzuma RobotEra.

Ekosistem igre ponuja številne priložnosti za zaslužek. Primer tega je izgradnja in prodaja NFT-jev, zaračunavanje vstopnine na organizirane dogodke in koncerte in prodaje prostora na oglaševalskih panojih. Žeton TARO podpira tudi staking, njegova uporabna vrednost pa omogoča tudi glasovanje na referendumih znotraj RobotEra DAO.

Uradna documentacija RobotEra navaja, da ima TARO fiksno naklado žetonov, ki znaša 1,8 milijard enot, 15 % naklade pa bo razdeljenih v treh fazah predprodaje. V vsaki fazi bo razdeljenih 90 milijonov žetonov – v tekočem prvem krogu je TARO na voljo za 0,02 USD. Cena žetona se bo do zadnjega kroga dvignila na 0,032 USD – 60-odstotni skok cene. RobotEra je postavila cilj predprodaje v višini 6,93 milijona dolarjev.

3. IMPT

IMPT je postavljen na blockchainu Ethereum, v sklopu katerega ponuja svoj lasten žeton ERC-20. Glavni cilj IMPT je promocija iniciative za zmanjševanje ogljičnega odtisa v okolju.

Okoljsko ozaveščena podjetja in kupci lahko podprejo program z nakupom žetonov IMPT, ki je pritegnil že številne vlagatelje, ki so v projekt vložili že 13 milijonov dolarjev.

Žetone IMPT lahko kupite neposredno ali pa jih zbirate med nakupovanjem. IMPT ima svojo nakupovalno platformo, kjer se lahko kupci povežejo z več tisoč blagovnimi znamkami trgovinami, ki so pripravljene odškrtniti majhen odstotek vrednosti nakupa, med pridruženimi partnerji pa lahko opazimo uveljavljena imena kot so Samsung, Microsoft in LEGO.

Uradna dokumentacija IMTP navaja, da ima projekt svoje lastno družbeno omrežje, kjer uporabniki lahko enostavno spremljajo svoje pridobljene točke Carbon.

Vsak uporabnik prejme točke vpliva za sprejemanje okolju prijaznih odločitev – kot primer naj navedemo služenje žetonov IMPT ali porabljanje svojih kreditnih točk Carbon. Kot nagrado za porabo svojih kreditnih točk IMPT svoje uporabnike nagrajuje tudi z distribucijo posebnih NFT-jev, s katerimi je mogoče trgovati na trgu.

4. Tamadoge (TAMA)

Tamadoge je povsem nova kriptovaluta ERC20, ki je luč tega sveta ugledala v začetku tega leta in je prvim vlagateljem zagotovila skoraj 2000-odstotne donose.

Tamadoge (TAMA) je izvorna kriptovaluta igre, ki omogoča igranje za zaslužek, s katero si deli ime. To je ekosistem, ki omogoča lastništvo nad NFT-ji, sčasoma pa lahko pričakujemo tudi aplikacijo za obogateno resničnost.

V Tamadoge lahko igralci porabijo kriptovaluto TAMA za kovanje virtualnega ljubljenčka NFT. Vsak hišni ljubljenček NFT vstopi v svet z edinstvenimi lastnostmi in močjo, vendar način vzgoje ljubljenčka prav tako vpliva njegov nadaljnji razvoj.

Ko ljubljenčki odrastejo, se lahko igralci borijo z njimi drug proti drugemu. Zmagovalci se povzpnejo na lestvice najboljših igralcev Tamadoge in si s tem prislužijo TAMA kot nagrado za svoje dosežke. Nato lahko kriptovaluto TAMA uporabijo za nakup več hišnih ljubljenčkov NFT ali za nakup nadgradenj v igri, s čimer ustvarjajo krožno gospodarstvo znotraj igre.

TAMA je zasnovana tako, da deluje deflacijsko. 5 % vsake transakcije TAMA je predvidenih za nove NFT-je ali se porabi za nadgradnje. Torej, hitreje kot se več igralcev pridruži igri Tamadoge in kuje hišne ljubljenčke NFT, hitreje se zmanjša ponudba TAMA. Za zgodnje vlagatelje je to velika prednost, saj se povpraševanje poveča, ponudba pa pade, zaradi česar lahko cena te hitro rastoče kriptovalute močno naraste.

Druga prednost kriptovalute TAMA je, da ni transakcijskega davka na kovanec. Vlagatelji torej ne bodo kaznovani za opravljanje majhnih transakcij, ko bodo vstopali ali izstopali iz naložb v TAMA. To ne velja za večino drugih novih kriptovalut.

Kriptovaluti TAMA je od njenega vrhunca 0.194 USD vrednost nekoliko upadla, vendar je ta trenutek odlična vstopna točka za vlagatelje in še naprej spada med ene najboljših šaljivih meme kripto kovancev, kar jih premore trg.

5. Lucky Block (LBLOCK)

Lucky Block je spletna platforma za natečaje, ki temelji na blockchainu. Ponuja več natečajev, vključno z dnevno nagradno igro, v okviru katere lahko en srečnež osvoji nagrade v vrednosti več deset tisoč dolarjev. Za sodelovanje na teh natečajih si morajo igralci lastiti NFT, ki v samem bistvu služi kot vstopnica.

Nekateri NFT-ji, kot je zbirka NFT Platinum Rollers Cluba Lucky Block, imajo omejeno število izdaj, da se omeji število udeležencev v posamezni nagradni igri. Za nakup Lucky Block NFT morajo igralci uporabiti izvorni žeton ERC20 platforme, imenovan LBLOCK.

Kar je še posebej osupljivo pri žetonu LBLOCK, je to, da igralcem ni potrebno zmagati v nagradni igri, da lahko zaslužijo s kovancem ERC20. Del vsakodnevnega nagradnega sklada je rezerviran kot nagrada za imetnike žetonov. To pomeni, da vsakdo, ki si lasti žetone Lucky Block, lahko zasluži.

LBLOCK podpira dobrodelne organizacije. Del vsakodnevnega nagradnega sklada se podari v dobrodelne namene, imetniki žetonov pa lahko glasujejo o tem, katere dobrodelne organizacije želijo podpreti. Za vlagatelje v kriptovalute, ki jim je mar za sočloveka, je to precej privlačna ideja.

6. Chainlink (LINK)

Chainlink igra ključno vlogo v blockchainu Ethereum. Poznan je kot starešina v teh krogih, ki omogoča dodajanje podatkov izven sveta kriptovalut pametnim pogodbam. Na primer, če je pametna pogodba odvisna od rezultata športne igre ali vrednosti ameriškega dolarja, lahko Chainlink zagotovi te podatke pametni pogodbi.

Zaradi tega je Chainlink zelo podoben infrastrukturi blockchaina Ethereum. Predstavljajte si strukturo cevovoda. Znotraj tega cevovoda, voda, ki teče skozi, niso le podatki, ampak tudi povezave LINK. Tovrstna povezava je plačilo, potrebno za številne kritične omrežne operacije, vključno s prejemanjem podatkov. Uporablja se tudi za plačilo ponudnikom podatkov, da lahko Chainlink deluje nemoteno.

Naklada LINK je omejena na 1 milijardo žetonov in se ne bo povečala. To pomeni, da se omrežje Chainlink vse bolj uporablja, povpraševanje po LINK-u narašča, ponudba pa ostaja enaka. Vlagatelji v LINK se lahko znajdejo v položaju, ki jim omogoča nadaljnjo postavitev visokih cen za žetone LINK.

7. Tether (USDT)

Tether je po tržni kapitalizaciji največji stabilni kovanec na svetu. Vezan je na ameriški dolar in v celoti podprt z rezervami, zaradi česar je veliko bolj odporen na volatilnost trga kot algoritemski stabilni kovanci. Kljub temu, da je cena Tetherja nekoliko nihala od svoje fiksne vrednosti, je na splošno uspela ohraniti svojo originalno vrednost, ki znaša skoraj natanko 1 USD na kovanec.

Bistvo te kriptovalute je, da bo 1 USDT vedno vreden 1 USD. V mnogih pogledih je USDT postal digitalni ekvivalent gotovine v ekosistemu ERC20.

Ker pa gre za digitalno valuto, lahko USDT vlagatelji uporabljajo kot gotovino. Pravzaprav lahko vlagatelji svoja sredstva zamenjajo za USDT, kadar koli želijo prebroditi volatilnost na preostalem trgu kriptovalut, vendar ne želijo iti skozi drag proces pretvorbe svojih kriptovalut v prave ameriške dolarje.

Naročnik oglasne vsebine je Finixio Ltd.  

Ne spreglejte