David Kos

Ponedeljek,
17. 3. 2014,
8.37

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Bavarski dvor

Ponedeljek, 17. 3. 2014, 8.37

7 let, 7 mesecev

Gradbena jama na Bavarskem dvoru v roke Armencu

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Gradbena jama na Bavarskem dvoru je tik pred tem, da dobi novega lastnika. To naj bi postal armenski podjetnik.

Zemljišče za stolpnico na severnih mestnih vratih bo stečajni upravitelj družbe S1 Bojan Klenovšek prodal podjetniku iz Armenije, kot je že januarja napovedal ljubljanski župan Zoran Janković, pišejo Finance.

"Posel je že sklenjen," je o nakupu gradbene jame na Bavarskem dvoru za Finance dejala Sussana Vermyshian, hči armenskega podjetnika, lastnika ruske družbe VEK Group. Vermyshianova je dejala, da bo njen oče svoje načrte s severnimi mestnimi vrati javnosti predstavil takoj, ko bo mogoče.

Klenovšek o poslu ni želel govoriti, dokler ga ne potrdi sodišče, ne skriva pa pričakovanja, da se bo to zgodilo kmalu.

Sprva za jamo želeli 5,6 milijona evrov, dobili 1,4 milijona Sprva je Klenovšek gradbeno jamo, iz katere naj bi po načrtih propadle družbe S1 zrasla 70 metrov visoka stolpnica, prodajal za okoli 5,6 milijona evrov, pozneje je izklicno ceno spustil na 3,9 milijona evrov, vendar niti enkrat ni dobil varščine za resnost ponudbe.

Neuradno je bilo tokrat šest kandidatov za nakup jame, vendar je sto tisoč evrov varščine vplačal le armenski poslovnež. Tudi višine kupnine ne želi razkriti nobena od vpletenih strani, neuradno pa je slišati, da je bila jama prodana za okoli 1,4 milijona evrov brez davka, kar je približno 400 tisoč evrov manj od likvidacijske vrednosti tega zemljišča.

V časniku Finance se sprašujejo, ali lahko tudi ta posel, kot že nekatere podobne nepremičninske posle pred tem, ustavi Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB). Klenovšek upa, da tokrat ne, odločitev sodišča o prodaji pa pričakuje v kratkem.