Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 1. 2022,
7.00

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

rast vlaganje kriptovalute bitcoin PR članek

Sreda, 12. 1. 2022, 7.00

2 leti, 3 mesece

Bitcoin leta 2021 narasel za več kot 60 odstotkov!

Oglasno sporočilo

Cena bitcoina je leta 2021 narasla za več kot 60 odstotkov, medtem ko je novembra lani dosegla rekordno vrednost, 69 tisoč dolarjev za en bitcoin. Danes se cena giblje okrog ravni 41 tisoč dolarjev.

Bitcoin_jan22 | Foto:

Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili, kako od doma trgovati s ceno bitcoina (t. i. pogodba na razliko, engl. CFD), ali si samo želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačni vodič Kako trgovati s ceno bitcoina. Vodič je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prevzamete na spodnji povezavi.

Brezplačni vodič Kako trgovati s ceno bitcoina prevzemite tukaj.

Poglejmo najpomembnejše dogodke v zvezi z bitcoinom, ki so zaznamovali konec prejšnjega leta

30. septembra je predsednik Ameriške centralne banke (FED) izjavil, da ne nameravajo prepovedati kriptovalut, niti jim ne nasprotujejo.

19. oktobra je izšla novica, da bosta Komisija za vrednostne papirje in borza (SEC) v ZDA odobrila prvi fond Bitcoin Futures Exchange. Priznanje SEC-a, da so kriptovalute neizogibne in da jih je treba sprejeti na institucionalni ravni, je ceno bitcoina dvignilo na rekordno raven.

Bitcoin_2_jan22 | Foto:

Na drugi strani je investicijska banka Bank of America oktobra začela raziskavo o digitalnih valutah, ki je pokazala, da so kriptovalute postale prevelike, da bi jih institucionalni investitorji ignorirali. Investicijske banke so spremenile svoj pogled na kriptovalute, ki je bil prej bolj skeptičen.

Novembra je investicijska banka JP Morgan potrdila, da pričakujejo, da bo vrednost bitcoina zrasla na 146 tisoč dolarjev. Citibank predvideva, da bo bitcoin letos dosegel vrednost 120 tisoč dolarjev. Prihodnost kriptovalut je videti izjemno, saj si jih želi imeti vse več ljudi. Glede na to, da jih kupuje vse več znanih osebnosti in vplivnežev, kot so Ashton Kutcher, Lionel Messi, Mike Tyson in Kanye West, se zdi rast bitcoina neustavljiva.

Brezplačni vodič Kako trgovati s ceno bitcoina prevzemite tukaj.

Vir: Reuters, Marketwatch

Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 80 odstotkov računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmisliti morate, ali razumete pogodbe za razliko in ali si lahko privoščite tveganje, da izgubite ves denar. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na svojem računu za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato morate razumeti tveganja in poiščite neodvisen nasvet. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in morebitne posledice. Ne zagotavljamo ali jamčimo za točnost ali popolnost teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Limited.

Ne spreglejte