Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
4. 2. 2014,
8.36

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gorenje Franjo Bobinac

Torek, 4. 2. 2014, 8.36

7 let, 2 meseca

Ameriški posel Franja Bobinca

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Velenjski proizvajalec bele tehnike Gorenje je v ZDA sklenil pogodbo za prodajo svoje premijske blagovne znamke Asko. Njihove pomivalne stroje bo prodajalo distribucijsko podjetje Sub-Zero Group.

S tem bo Sub-Zero Group, ki je sinonim za ameriške hladilnike in vodilni v svoji panogi, od 1. aprila dalje ekskluzivni distributer pralnih, sušilnih in pomivalnih strojev Asko v Severni Ameriki.

Sklenjeno sodelovanje je del strateških aktivnosti, s katerimi Skupina Gorenje krepi svojo prisotnost zunaj Evrope ter povečuje prodajo aparatov v visokem cenovnem razredu. Hkrati odpira nove možnosti za razvoj te blagovne znamke na severnoameriškem tržišču.

V ZDA želijo prihodke podvojiti Pomivalne stroje blagovne znamke Asko – to švedsko podjetje je Gorenje kupilo leta 2010 – v ZDA prodajajo že od leta 1987. Gorenje jih je lani na ameriškem trgu prodalo za 23,2 milijona evrov, v ZDA pa je lani skupaj ustvarilo 38,8 milijona evrov prihodkov. V Gorenju pričakujejo, da bodo letos s prodajo prek distribucijske mreže Sub-Zero Group podvojili prihodke.

Predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac je poudaril, da je sodelovanje s Sub-Zero Group pomembno tudi za uresničevanje Gorenjevih strateških ciljev. "Verjamemo, da je Sub-Zero Group pravi partner za Skupino Gorenje in premijsko blagovno znamko Asko v Severni Ameriki. Smo evropski proizvajalec z več kot 60-letno tradicijo, ki 92 odstotkov prihodkov ustvari v Evropi, vendar želimo okrepiti svojo globalno prisotnost. Dolgoročno poslovno sodelovanje, ki smo ga sklenili s Sub-Zero Group, tako tlakuje pot do uresničitve tega cilja. Sub-Zero Group je sinonim za prestižne hladilno-zamrzovalne in kuhalne aparate najvišjega cenovnega razreda in sklenjeno poslovno sodelovanje prinaša prednosti obema družbama."

Vodilni proizvajalec hladilno-zamrzovalnih aparatov v ZDA Sub-Zero Group je vodilni ameriški proizvajalec hladilno-zamrzovalnih aparatov znamke Sub-Zero in kuhalnih aparatov znamke Wolf. Obe blagovni znamki se uvrščata v najvišji cenovni razred. S prevzemom distribucije pralnih, sušilnih in pomivalnih strojev Asko bo Sub-Zero Group svojo ponudbo v Severni Ameriki zaokrožil še s to skupino velikih gospodinjskih aparatov. Poleg distribucije bo Sub-Zero Group kupcem aparatov Asko nudil tudi prvovrstne poprodajne storitve.

Jim Bakke, predsednik uprave Sub-Zero Group Inc., je kot vodja in predstavnik tretje generacije tega družinskega podjetja dejal, da posebno pozornost posvečajo usklajenosti in kompatibilnosti partnerjev. "Obe podjetji sta pred približno šestimi desetletji ustanovili podjetniki z vizijo kakovosti, zmogljivosti in dizajna. Tako nas z Askom družijo bogata tradicija ter zelo podobne vrednote," je pojasnil Bakke.

"Proizvodi Asko so izdelani kot profesionalni aparati z brezčasnim dizajnom, vrhunsko in dolgotrajno zmogljivostjo ter z inovativnimi funkcijami in lastnostmi. Veseli me, da lahko prek svojih odličnih in učinkovitih prodajnih in storitvenih kanalov ponudimo izdelke te ugledne blagovne znamke," je še poudaril prvi mož ameriške korporacije.

Na zimskih olimpijskih igrah leta 2010 v Vancouvru je v olimpijski vasi za pranje opreme olimpijcev skrbelo dva tisoč pralnih strojev Asko.

Ne spreglejte