Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 10. 2011,
15.59

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Android smučanje aplikacije zimska rekreacija

Torek, 18. 10. 2011, 15.59

5 let, 5 mesecev

Štiri aplikacije za smučarske navdušence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Smo tik pred odprtjem letošnje smučarske sezone in tik pred prvim snegom. Pripravili smo aplikacije, s katerimi vam v zasneženih dneh zagotovo ne bo dolgčas.

SKI TrailMaps Aplikacija omogoča izbiro smučišča v Kanadi, Evropi, Južni Ameriki, ZDA in Oceaniji. Najbolj se je bodo razveselili privrženci slovenskih belih strmin, saj nudi vpogled v kar nekaj naših smučišč – Bovec, Kobla, Kranjska Gora, Kope, Krvavec, Pohorje, Rogla, Velika planina in druge. Poleg zarisanih prog najdemo tudi tridnevno vremensko napoved in informacije o prenočiščih. Če se odpravljate na smučišče, pa ne veste, kakšno je vreme na smučišču, si vremenske razmere oglejte kar v živo prek kamere na smučišču. Sicer pa izčrpne podatke o razmerah na 37 slovenskih, 9 avstrijskih in 5 italijanskih smučiščih lahko vsi uporabniki Mobitelovega omrežja, ne glede na operacijski sistem mobilnega telefona, pridobijo z Mobitelovo storitvijo Snežni telefon.

Snow and Ski Report by REI Navdušenje po pregledu osnovnih informacij o aplikaciji je kmalu zamrlo. Aplikacija, ki je na prvi pogled videti idealna za navdušence belih strmin, saj nudi poleg večdnevne vremenske napovedi tudi stanje zasedenosti hotelskih kapacitet in novice na Twitterju, žal ni delala na našem mobilnem telefonu. A glede na številne prenose – kar 100 tisoč jih ima – in dobro oceno (4,5) menimo, da je prišlo do napake na naši strani in da ta aplikacija zagotovo sodi na vaš mobitel.

Ski Timer Vas je kdaj zanimalo, koliko ste presmučali v celem dnevu? Ali pa kolikšna je bila vaša najvišja hitrost? Aplikacija Ski Timer s pomočjo vaše lokacije oziroma koordinat, ki jih pridobi prek GPS-a (vklop GPS-a je nujen), spremlja vse vaše cik-cake po smučišču. Po koncu smučanja vam bo ponudila podatke, kot so pot, ki ste jo presmučali, najvišjo in povprečno hitrost, a če smo iskreni, smo potrebovali le zemljevid z zarisano presmučano potjo.

FIS – Ski Redno spremljanje zimskih športov je z aplikacijo FIS – Ski mogoče na enem mestu. Izbirate lahko med različnimi disciplinami, od deskanja na snegu, alpskega smučanja, smučarskih skokov, teka na smučeh in drugih športov belih strmin. Ko nastavite disciplino, ki bi jo spremljali, lahko izbirate še med moško in žensko konkurenco. Tako boste vedno informirani, kako dobro gre našim športnikom.

Ne spreglejte