Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 6. 2012,
8.21

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Vtisi Vtisi

Torek, 19. 6. 2012, 8.21

2 meseca, 2 tedna

Ocenili smo: Nokia Purity HD by Monster

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V poplavi slušalk, ki jih vtaknemo v uho, so naglavne Nokia Purity HD by Monster prava osvežitev. Gre za lepo oblikovane slušalke višjega cenovnega razreda. Pa so vredne svojega denarja?

Podjetje Monster zadnje čase niza eno sodelovanje za drugim in na trg pošilja kup različnih avdioizdelkov. Zdaj so svoje znanje posodili finski Nokii in nastale so Nokia Purity HD, slušalke, s katerimi vas bodo na cesti gotovo opazili.

Čiste in elegantne linije Slušalke so v stilu Nokie oblikovane preprosto, z ravnimi in čistimi linijami. Na voljo so v štirih barvnih izvedbah – črni, beli, modrozeleni in rožnati oziroma v barvi fuksije. Zaradi sijajne površine pa so tudi odličen lovilec prstnih odtisov, predvsem črne, ki smo jih imeli tudi mi.

Purity HD so večinoma izdelane iz plastike, lahko jih zložimo in pospravimo v priloženo torbico. Čeprav nam je ta priročnost všeč, pa moramo povedati, da zaradi tega slušalke v rokah delujejo precej nestabilno, saj se zlagajo kar same od sebe.

Purity HD niso težke, saj tehtajo 180 gramov, kar v kombinaciji z mehkimi in udobnimi blazinicami omogoča dolgo nošenje, ne da bi nas bolela ušesa.

S ControlTalk ne potrebujete telefona Všeč sta nam bila tudi mehka in ploščata kabla, ki sta narejena tako, da se ne zapletata. Da, Purity imajo priložena dva kabla – prvi je s tehnologijo ControlTalk prirejen posebej za uporabo na telefonih Nokia, predvsem najnovejših iz linije Lumia, drugi je običajen in namenjen uporabi na drugih napravah.

ControlTalk Universal je majhen daljinski upravljalnik z vgrajenim mikrofonom. Nameščen je na kablu, z njim pa lahko telefoniramo brez uporabe mobilnika. Na upravljalniku najdemo tudi tipke za predvajanje glasbe.

Bogat in čist zvok Kar zadeva zvok, so se Purity HD odrezale pohvalno, ne glede na zvrst glasbe. Malenkosti in zvokovne posebnosti so prišle do izraza, lepo je bilo slišati tudi visoke tone. Najbolj so nas navdušili nizki toni, s katerimi sta tako plesna kot nekoliko težja rock glasba resnično oživeli.

Zmaga za uporabnike Nokie, za ostale malo manj Glede na to, da beseda teče o slušalkah, je seveda najpomembnejši zvok. In ta nas je res navdušil. Tudi dizajn ni slab, težavo pa imamo z združljivostjo. Dejstvo je namreč, da je tehnologija ControlTalk združljiva samo z mobilniki s platformo Windows.

Uporabnost slušalk, če seveda želite izkoristiti vse njihove funkcije, je tako izredno omejena. In za 140 evrov, kolikor vas bodo stale Purity HD, je bolje, da izkoristite vse ponujeno, pa še kaj zraven.

Splošna ocena: 8 1 – Raje umrem, kot da me kdo vidi s tem. 2 – Vzamem le, če bi mi rešil življenje. 3 – Če mi ga podarijo, ga morda vzamem. 4 – Še veliko mu manjka. 5 – Za silo bi bilo. 6 – Še kar 7 – Na pravi poti 8 – Dober izbor 9 – Odlična naprava 10 – Brez njega mi živeti ni.

Ne spreglejte