Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 9. 2014,
10.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

tehnologija trendi

Sreda, 3. 9. 2014, 10.35

8 let

Kaj prinaša IFA 2014?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V petek, 5. septembra, se v Berlinu začne tradicionalni sejem zabavne in druge elektronike IFA. Pred reportažo s sejma napovedujemo ključne trende in zvezde prihajajočega dogodka.

Pametne ure Po napovedih analitikov je na trgu pametnih ur okoli 70 milijard evrov potenciala, zato bo to eno bolj dinamičnih področij letošnjega sejma. LG je ob svojem prvencu nedavno že razkril novi okrogli model LG R, novo videnje pa je že pred dogodkom najavil tudi Samsung z modelom Gear S. Ta bo lahko zaradi vgrajene povezljivosti deloval tudi kot povsem avtonomen mobilnik. Morebitna Applova pametna ura se lahko tako prav tako pojavi v času IFA, a na ločenem Applovem dogodku, napovedanem za 9. september.

Televizijski zasloni Medtem ko so vedno tanjši HD-zasloni že novi standard, izdelovalcem televizijskih zaslonov ne manjka vizije. 3D-mrzlica je minila, bližnjo prihodnost televizijskih zaslonov pa definirajo novi standard ločljivosti 4K (z, upajmo, nižjimi cenami), še večje dimenzije diagonale in tehnologija OLED (organske diode). V slogu splošnega trenda pametnih naprav bodo tudi televizijski zasloni vključevali vedno več dodatnih funkcionalnosti, pravzaprav samoumevno pa je, da bodo povezani v splet.

Internet stvari Povezljivost pa ne bo zgolj samoumevna lastnost televizijskih zaslonov. Trg je namreč zrel za razmah interneta stvari oz. povezanih pametnih naprav, ki segajo od termostatov do hladilnikov in pečic. V Berlinu bo med govorci tudi prvi mož podjetja Nest (že nekaj časa v lasti Googla), ki je poskrbelo za preboj interneta stvari. Poudarek bo tudi na energijski učinkovitosti in okoljski prijaznosti izdelkov.

Pametni mobilniki Ne glede na to, da IFA poteka v času, ko bo najverjetneje predstavljen tudi novi iPhone, bodo pametni telefoni bržkone deležni največ pozornosti. Že danes bo imel Samsung ločeno predstavitev v Berlinu (ter hkrati v Pekingu in New Yorku), kjer bodo pokazali Galaxy Note 4. Njegov tekmec LG je prav tako že napovedal LG G3 s pametnim pisalom (tega naj bi imel tudi Note 4). Svoje novosti bodo razkrili tudi Nokia, Motorola in Sony. Vabimo vas, da spremljate tehnološki del Planet Siol.net, kjer vam bomo v prihodnjem tednu postregli s svežimi in razburljivimi vestmi neposredno iz Berlina.

Ne spreglejte