Srdjan Cvjetović

Četrtek,
31. 7. 2014,
14.29

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Apple slušalke odpuščanja prestrukturiranje

Natisni članek

Četrtek, 31. 7. 2014, 14.29

4 leta, 8 mesecev

Apple odpušča okrog 200 ljudi v družbi Beats Electronics

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Prestrukturiranje in racionalizacija poslovanja po nakupu drugega podjetja bosta še enkrat zajela tudi odpuščanja. Apple bo tako odpuščal zaposlene pri proizvajalcu slušalk Beats.

Ko je po tri milijarde ameriških dolarjev (okrog 2,22 milijarde evrov) vrednem nakupu, ki so ga sklenili konec letošnjega maja, Apple postal lastnik proizvajalca slušalk in ponudnika glasbenih storitev Beats Electronics, so na vrsto prišli optimizacijski procesi, ki bodo imeli za nekatere zaposlene v prevzetem podjetju nedvomno neljube posledice.

Ko so pri Applu v procesu prestrukturiranja in združevanja poiskali morebitna kadrovska podvajanja in prepletanja, so ugotovili, da za 200 dozdajšnjih zaposlenih v podjetju Beats Electronics ne vidijo več možnosti skupnega sodelovanja. Nekaterim izmed njih so pogodbe o zaposlitvi že prekinili, preostalim v tej skupini pa se bodo iztekle predvidoma januarja prihodnje leto. Največ odpuščanj na kadrovskih, finančnih in podpornih oddelkih Največ prepletanja kadrov med družbama so zaznali na kadrovskem in finančnem področju ter v podpori, zato bo na teh oddelkih podjetja Beats Electronics največ odpuščanj, poroča Bloomberg, ki se sklicuje na neimenovani dobro obveščeni vir. Zaposleni v produktnih in razvojnih oddelkih Beatsa ter soustanovitelja Beatsa Jimmy Iovine in Dr. Dre bodo še naprej dobrodošli kot Applovi zaposleni, saj je Apple s svojim največjim nakupom v zadnjih nekaj desetletjih z velikimi koraki vstopil v svet slušalk in glasbenih storitev, kjer se je Beats uveljavil že pred Applovim prevzemom.

Vsaj še nekaj časa bodo imeli precej dela tudi zaposleni na tehničnem področju, ker platforma glasbenih storitev Beats ni združljiva z Applovimi glasbenimi storitvami iTunes. Pot do prilagoditve bo tako najbrž tlakovana tudi s kakšnimi prestrukturiranji na tehničnem in tehnološkem področju podjetja Beats.