SiolNET. Novice Črna kronika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z nožem jo je poskusil ubiti

4

termometer

Kriminalisti so sredi aprila kazensko ovadili 38-letnega nasilneža, ki je utemeljeno osumljen poskusa uboja.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Kranj so sredi aprila kazensko ovadili 38-letnega Kranjčana, ki je utemeljeno osumljen, da je letos proti eni oškodovanki izvršil dve hujši kaznivi dejanji, ki se preganjata po uradni dolžnosti, poroča PU Kranj.

V prvem primeru je utemeljeno osumljen, da je 4. aprila okoli 7. ure zjutraj v stanovanju v okolici Kranja poskusil ubiti žensko. Oškodovanko je namreč v prepiru, z namenom, da ji vzame življenje, z nožem porezal po vitalnem delu telesa in jo poškodoval tako hudo, da je začela močno krvaveti, obenem pa je omedlela. Dejanje osumljenca je ostalo le pri poskusu, saj je oškodovanki po nezakonitem ravnanju ureznino ovil v brisačo in s tem zaustavil krvavitev, druge pomoči pa ji ni nudil. Oškodovanka je pozneje zdravniško pomoč poiskala sama, nezakonito ravnanje pa je policiji naznanila šele nekaj dni zatem, ko je bil osumljenec ponovno nasilen do nje.

Kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili še, da se je osumljenec do oškodovanke nasilno vedel že vse od februarja letos. Z njo je grdo ravnal, jo pretepal, ji grozil in omejeval njene osebnostne pravice. Zato je utemeljeno osumljen tudi nasilja v družini.

Takoj po naznanitvi kaznivih dejanj so kriminalisti začeli intenzivno zbirati obvestila in iskati 38-letnika. Prijeli so ga že čez nekaj ur, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Po kriminalistični obdelavi so ga s kazensko ovadbo privedli še k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

38-letnik je bil sicer že dvakrat obravnavan zaradi najhujših kaznivih dejanj zoper življenje in telo, kot tudi za več drugih kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin