Sreda,
8. 6. 2011,
14.00

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
nesreča nesreča

Natisni članek

Sreda, 8. 6. 2011, 14.00

8 let, 3 mesece

Sodna obdukcija potrdila, da se je ruski deček v Termah Čatež utopil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Sodna obdukcija je potrdila, da je bil vzrok smrti osemletnega ruskega dečka v bazenu hotela Čatež prejšnji teden nezgodna utopitev, je potrdila Alenka Drenik s policijske uprave Novo mesto.

Policijska preiskava še ni končana, po poročanju današnjega Dnevnika pa policisti preverjajo morebitno odgovornost očeta ali reševalcev.

Nesreča se je zgodila 1. junija Nesreča v bazenu hotela Čatež se je zgodila 1. junija nekaj pred 14. uro. Utopljenega osemletnega dečka ruske narodnosti so sicer nemudoma potegnili iz vode in ga oživljali, s čimer so nadaljevali tudi v Splošni bolnišnici Brežice, vendar neuspešno. V termah so takoj po dogodku sprožili ustrezen postopek in obvestili pristojne organe.

Trenutno je v Termah Čatež zaposlenih 35 reševalcev Trenutno je v Termah Čatež zaposlenih 35 reševalcev, ki skrbijo za varnost kopalcev na vseh tamkajšnjih bazenih. Njihova naloga je opazovanje, skrb za spoštovanje kopališkega reda, v primeru poškodbe nudenje prve pomoči in po potrebi klic rešilnega vozila, priprava zapisnika o nesreči in podobno, je pred dnevi pojasnila pojasnila predstavnica Term Čatež Nevenka Petan.

Vsi imajo licence in jih redno obnavljajo, njihovo število je urejeno skladno s slovensko zakonodajo, redno pa jih preverjajo tudi pristojne inšpekcijske službe, je pojasnila Petanova.