Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2013,
14.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

golobi stanovanje

Četrtek, 16. 5. 2013, 14.51

8 let

Mojca Vočko zahteva izločitev javnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred letom in pol je javnost presunjena opazovala nemoč lastnikov treh stanovanj, ki jih je najela novinarka Mojca Vočko, nato pa vanje naselila golobe, ki so tujo lastnino popolnoma uničili.

Takrat so mediji obširno poročali o razdejanju in umazaniji, ki so ga za seboj puščali golobi, iztrebki so bili povsod, v hladilniku so bili v blago zaviti mrtvi golobi. In četudi bi morda lahko razumeli oziroma opravičevali njeno strast, pa je glede na besede lastnikov stanovanj, ki jim ni dovolila vstopa v njihovo lastnino, na vsak klic pa jih je prijavila policiji, nepojmljivo, da so lastniki v odnosu do najemnika brez moči.

No, Vočkova se je kljub vsemu znašla pod obtožbo, da je oškodovala tujo lastnino, danes pa bi se na okrajnem sodišču morala zgoditi glavna obravnava, ki pa jo je sodnica preložila na julij. In zakaj?

Vočkova namreč zahteva izločitev javnosti. Kot je pojasnil njen zagovornik Miha Kunič, zaradi varovanja interesov njegove stranke in njenih staršev. »"Učinkovita obramba zaradi obširnega poročanja v medijih in izjav oškodovancev ni mogoča,« ," je pojasnil Kunič in napovedal, da bo v spis po prebrani obtožnici vložil več dokumentov, ki se nanašajo na obdolženo in njene starše, izključitev javnosti pa je po njegovem mnenju potrebno potrebna zato, da bo lahko sodišče brez pritiskov izvedlo kazenski postopek.

Tožilec proti izključitvi Državni tožilec Boštjan Valenčič je predlogu nasprotoval, saj je po njegovem mnenju "bit kaznivega dejanja zgolj ravnanje, ki se nanaša na oškodovanje tuje stvari«. ". Pojasnil je, da iz zahteve obrambe ni bilo zaslediti, da bi se obdolžena sklicevala na posebne okoliščine, ki ""bi vključevale prisebnost",", zato vsaj na tem mestu po njegovem ni pogojev za izključitev.

Obramba je zato sodnici predala dokumente in predlagala, da jih prebere, ne da bi javnost seznanila z vsebino. Ta je slednje to tudi storila, nato pa sklenila, da sojenje preloži na julij, ko bo za mnenje povprašala tudi izvedenca. Katerega, javnost ni izvedela. Tako danes nismo izvedeli niti, kdo so oškodovanci, saj so se v preteklosti v medijih pojavljala tri stanovanja dveh različnih lastnikov.

Ne spreglejte