SiolNET. Novice Črna kronika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mirko Tuš bo moral stopiti pred sodnike

1

termometer

Obtožnica specializiranega tožilstva zoper lastnika trgovske verige Tuš Mirka Tuša in še štiri soobtožene zaradi dodelitve radijskih frekvenc mobilnemu operaterju Tušmobil je pravnomočna.

Ljubljansko okrožno sodišče je na zahtevo tožilstva uvedbo sodno preiskavo zoper štiri fizične in dve pravni osebi zaradi očitkov v zvezi s podeljevanjem koncesij za mobilno telefonijo v letu 2006 oziroma 2008, piše Delo. Preiskava je končana, obtožnica pa po zavrnjenih ugovorih pravnomočna.

Tuš v zameno za frekvence dal podkupnino v obliki stanovanja? Mirku Tušu in njegovi nekdanji družbi Tušmobil tožilstvo očita dajanje podkupnine nekdanjemu prvemu možu državne agencije za pošto in telekomunikacije (Apek) Tomažu Simoniču, tega pa bremeni obtožba o zlorabi uradnega položaja in jemanju podkupnine, saj naj bi Tušmobilu pred leti brezplačno podelil frekvence v zameno za stanovanje.

Simonič naj bi se tri mesece po podelitvi radijskih frekvenc vpisal kot lastnik dveh stanovanj, ki ju je po poročanju Dela pozneje z občino zamenjal za drugi dve stanovanji.

V sodni preiskavi sta se poleg Tuša in Simoniča znašla tudi Gorazd Lukman in njegovo podjetje GM Invest ter Miha Vodopivec, šef družbe Vopex iz Postojne, ki Tuševim trgovinam dostavlja kruh in slaščice. A tožilstvo se po končani sodni preiskavi ni odločilo za nadaljnji pregon GM Investa, tako da je obtožbo vložilo le zoper Tuša, Simoniča, Vodopivca in Lukmana ter pravno osebo Tušmobil, še navaja Delo.

Hišne preiskave so bile februarja 2011, tožilstvo pa je marca letos vložilo obtožbo, zoper katero je obramba vložila ugovore. Te je zunajrazpravni senat zavrnil, tako da je obtožnica pravnomočna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin