David Kos

Torek,
12. 4. 2016,
10.07

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,23

1

Natisni članek

Natisni članek

Policija nesreča nesreča

Torek, 12. 4. 2016, 10.07

8 let, 6 mesecev

Gorenjski voznik s štirikrat preseženo vrednostjo alkohola v krvi povzročil nesrečo

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,23

1

Močno vinjen voznik je včeraj popoldne pri Radovljici vozil po napačni strani ceste in trčil v drugega voznika. Na gorenjskih cestah so sicer pretekle dni med vožnjo zalotili več pijanih voznikov.

Radovljiški policisti so včeraj popoldne v Globokem obravnavali voznika, ki je zaradi vinjenosti ter nepravilne strani vožnje trčil v drugega voznika in povzročil prometno nesrečo z materialno škodo. Namerili so mu 0,94 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Voznika, ki je za kar štirikrat presegel najvišjo še dovoljeno stopnjo alkohola za vožnjo vozila (do 0,24  mg/l), so izločili iz prometa. O njegovem ravnanju so s predlogom, da se mu vozniško dovoljenje odvzame, obvestili pristojno okrajno sodišče.

Vinjena voznika spregledala krožišče

V zadnjih nekaj dneh se je po podatkih gorenjskih policistov zvrstilo več prometnih nesreč, ki so jih povzročili vozniki pod vplivom alkohola.

Dva pijana voznika, eden v Škofji Loki (0,57 mg/l), drugi na Bledu (0,86  mg/l), sta med koncem tedna "spregledala" krožišče in trčila vanj. Še eden od trojice, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,52  miligrama alkohola, se je z avtomobilom, potem ko je že zletel s ceste, ustavil tik pred reko.

Policisti zato opozarjajo, da vozniki pri tako visokih stopnjah alkohola predstavljajo resno nevarnost, ki največkrat ubija nedolžne.