TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 10. 2014,
11.23

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Disney DKino Marvel SiOL TV Zlohotnica Varuhi galaksije Stotnik Amerika

Petek, 17. 10. 2014, 11.23

4 leta, 6 mesecev

Disneyjeva filmska čarovnija od zdaj tudi pri vas doma!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V videoteki DKino vam v sodelovanju s studiem Disney predstavljamo filmske uspešnice, ki vas bodo v prihodnjih dnevih, tednih in mesecih prikovale pred male zaslone.

Ko sta brata Walt Disney in Roy O. Disney leta 1923 ustanovila studio Disney Brothers Cartoon, si verjetno nista mislila, da bo njun priimek v naslednjih desetletjih postal sinonim za filmsko zabavo, a zgodilo se je prav to.

Podjetje, ki ga danes poznamo pod preprostim imenom The Walt Disney Company (ali krajše Disney), je kmalu postalo vodilni ameriški studio v filmski animaciji, pozneje pa se je uveljavilo še v produkciji igranih celovečercev, dokumentarcev in televizijskih vsebin ter izgradnji tematskih parkov.

Leta 2013, 90 let po ustanovitvi, je Disney skupaj s svojimi podružnicami zaposloval že 175 tisoč ljudi, prihodki podjetja pa so znašali vrtoglavih 42 milijard ameriških dolarjev (32,8 milijarde evrov).

Ste vedeli, da sta Miki Miška in Thor sostanovalca? V zadnjih letih so v podjetju izvedli serijo pametnih poslovnih odločitev. Z nakupom slovitih produkcijskih hiš Marvel, Pixar in Lucasfilm so samo še utrdili svoj vodilni položaj v zabavni industriji in si zagotovili, da bodo ob njihovih filmih uživale nove generacije gledalcev.

Priljubljeni junaki, kot so Miki Miška, Sneguljčica, Luke Skywalker, Nemo in Maščevalci, na prvi pogled nimajo veliko skupnega, toda danes vsi domujejo pod isto streho – v Disneyjevem dvorcu.

Starim znancem se vsako leto pridružijo novi obrazi. Letos so se v dvorec med drugimi vselili novi prišleki iz Marvelovega vesolja, Varuhi galaksije, v velikem slogu pa se je vrnila tudi Zlohotnica.

Od Zvončice do Stotnika Amerike: nekaj za vsak okus Zgodba o Disneyjevem uspehu se nadaljuje v videoteki DKino, kjer si boste že v prihodnjih dneh lahko ogledali tako najnovejše filmske uspešnice, ki so v preteklih mesecih polnile dvorane kinematografov, kot tudi nekatere manj znane, a nič manj zabavne Disneyjeve filme.

V raznoliki ponudbi bo vsak gledalec odkril nekaj zase. Najmlajši gledalci bodo znova obiskali deželo Nije, kjer se bodo družili z Zvončico in piratsko vilo, če jim vilinski prah ne bo zadoščal, pa bodo že novembra lahko poleteli z Avioni.

Mladostniki in odrasli, ki se navdušujete nad akcijskimi filmi, se boste lahko odpravili v Marvelovo vesolje, kjer vas že pričakuje Stotnik Amerika, decembra pa se mu bo pridružila še skupina nenavadnih superjunakov, ki slišijo na ime Varuhi galaksije.

Dih jemajoč dokumentarec Medvedi, ki je nastal pod okriljem Disneyjeve podružnice Disneynature, vam bo pokazal, da je lahko resnični svet enako zanimiv kot domišljijski, športna biografska drama Roka za milijon dolarjev, v kateri igra zvezdnik serije Oglaševalci Jon Hamm, pa vam bo povrnila upanje v moč človeškega duha.

Zlohotna Angelina Jolie tudi v HD! Za dodatno mero filmske čarovnije bo poskrbela Zlohotnica, ki bo v podobi oskarjevke Angeline Jolie začarala (in očarala) staro in mlado.

Tako kot vse druge Disneyjeve filme v ponudbi DKino, si boste tudi Zlohotnico lahko ogledali v HD-kakovosti. Na ta način bo prišla Disneyjeva čarovnija še bolj do izraza, imenitne zgodbe pa bodo na malih zaslonih zaživele kot še nikoli poprej.

Ne spreglejte