SiolNET. Digisvet Novice
2,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Applova velika pričakovanja od letošnjih novih iPhonov

Konec proizvodnje za iPhone X?

2,75

termometer

 | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Z namenom doseganja visokih prodajnih ciljev za letos in letošnje nove iPhone, ki bodo predstavljeni septembra, bo Apple povsem ukinil nekatere dozdajšnje modele – med njimi tudi lanski prestižni iPhone X.

Govorilo se je že v začetku leta, da je Apple zmanjšal proizvodnjo pametnega telefona iPhone X, zdaj pa so vedno glasnejši namigi, da bo ameriški visokotehnološki proizvajalec povsem ustavil proizvodnjo tega modela.

Tako zatrjuje tudi analitska družba BlueFin Research, ki pojasnjuje, da bo Apple tako vso svojo pozornost preusmeril na prihajajoči letošnji trojček iPhonov.

Apple naj bi prav tako ustavil proizvodnjo modelov iPhone SE, za katere bi lahko celo rekli, da so zastareli.

Vse kaže, da bo Apple že kmalu ukinil (tudi) lanski prestižni iPhone X, saj želi svoje ambiciozne prodajne načrte za to in naslednje leto ustvariti s tremi novinci, ki jih bodo predstavili septembra.
 | Foto: Bojan Puhek Vse kaže, da bo Apple že kmalu ukinil (tudi) lanski prestižni iPhone X, saj želi svoje ambiciozne prodajne načrte za to in naslednje leto ustvariti s tremi novinci, ki jih bodo predstavili septembra. Foto: Bojan Puhek

Apple: Tokrat bodo vendarle zamenjali za novejšega

Apple si je za letos zastavil prodajni cilj 91 milijonov kosov iPhonov, za naslednje leto pa si je prodajne cilje zastavil še za milijon višje, predvsem na račun omenjenega trojčka, ki ga pričakujemo septembra.

Tako visoke prodajne cilje za to in naslednje leto utemeljujejo s trenutnim obotavljanjem obstoječih uporabnikov starejših generacij pametnih telefonov iPhone za nadgradnjo in prepričanjem, da bodo letošnji novinci uporabnikom dovolj prepričljivi – tako tistim, ki redno posodabljajo svojo mobilno napravo, kakor tudi tistim, ki so svoj ritem nadgradnje nekoliko upočasnili.

Po zdaj dostopnih podatkih pa iPhone 8 ne bo delil usode pametnega telefona iPhone X, saj bo tudi po predstavitvi letošnjih novih iPhonov po vsej verjetnosti še nekaj časa ostal v prodajni ponudbi. | Foto: Bojan Puhek Po zdaj dostopnih podatkih pa iPhone 8 ne bo delil usode pametnega telefona iPhone X, saj bo tudi po predstavitvi letošnjih novih iPhonov po vsej verjetnosti še nekaj časa ostal v prodajni ponudbi. Foto: Bojan Puhek

Osmici se vsaj za zdaj še ne obeta konec

Na trgu naj bi tudi po predstavitvi letošnjih novincev ostal iPhone 8, saj (za zdaj) še ni nobenih namigov, da bi Apple razmišljal o njihovem koncu.

Od treh novincev analitiki predvidevajo največ prodajnih uspehov pri največjem novincu (verjetno ime bo ali iPhone X Plus ali iPhone 11 Plus), ki bo imel 6,5-palčni (16,5-centimetrski) zaslon OLED, sledil pa naj bi mu najcenejši v trojčku letošnjih novih iPhonov (verjetno mu bo ime iPhone 9), ki se bo lahko pohvalil z 6,1-palčnim (15,5‑centimetrskim) zaslonom. Vmesni model, najbrž bo to iPhone 11, pa bo po predvidevanjih analitikov požel manj zanimanja kot preostala dva nova letošnja iPhona.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin