Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 12. 2017,
7.13

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

1

Natisni članek

Apple pametni telefon iPhone baterija

Petek, 29. 12. 2017, 7.13

6 let, 3 mesece

Apple se je opravičil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

1

iPhone, Apple, iPhone X | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po plazu kritik, ki so se vsule na Apple, potem ko je priznal, da je namenoma upočasnil delovanje nekaterih starejših modelov pametnih telefonov iPhone, so se v podjetju opravičili.

Obljubili so, da bodo zamenjali baterije za nižjo ceno ter da bodo leta 2018 izdali programsko opremo, ki bo strankam omogočala, da bodo nadzirali delovanje baterije, poroča BBC.

Cene menjave baterije za Iphone, ki niso več v garanciji, bodo znižali iz 79 dolarjev na 29 dolarjev, veljala pa bo za modele od 6 naprej.

Tožbe že padajo

Proti ameriškemu telekomunikacijskemu gigantu Apple so že padle prve tožbe ameriških potrošnikov, potem ko je podjetje priznalo, da namenoma upočasnjuje delovanje nekaterih starejših modelov telefonov. Ob tem so zatrdili, da so z upočasnjevanjem telefonov poskušali podaljševati delovanje tistih z izrabljenimi baterijami.

Priznali so, da upočasnjujejo delovanje iPhonov 5, 6, 6S, 7 in SE, ko so njihove baterije stare, hladne ali skoraj izpraznjene. Na ta način so hoteli preprečiti nenaden izklop aparata. Potrošniki na drugi strani menijo, da za to niso imeli njihove privolitve in da gre v bistvu za trik, kako bi ljudi prepričali v nakup novih aparatov.

Procesor iPhonov z izrabljeno baterijo ni deloval s polno zmogljivostjo

To so razkrili po tem, ko so meritve pokazale, da je bil procesor iPhonov z izrabljeno baterijo upočasnjen in ni deloval s polno zmogljivostjo, če pa je uporabnik baterijo zamenjal, je telefon znova deloval normalno.

"Korporacije se morajo zavedati, da so ljudje občutljivi in da pričakujejo, da bodo izdelki, za katere namenijo svoje težko prislužene dolarje, delovali, kot bi morali," je za Chicago Sun Times ob vložitvi tožbe povedal odvetnik James Vlahakis. "Namesto tega pa Apple, kot vse kaže, prikriva, zakaj starejši telefoni delajo počasneje," je dodal.

 

 

Ne spreglejte