Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 3. 2020,
10.56

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

1

Natisni članek

Naj Digi

Sobota, 7. 3. 2020, 10.56

3 leta, 3 mesece

To so nominiranci za izbor Naj mobitel (3/7)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

1

V tretji peterki predstavljenih pametnih telefonov, za katere lahko bralci Siol.net glasujete v izboru za Naj mobitel in s tem sodelujete v nagradnem žrebu, so se znašli iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 7 Plus, iPhone XS Max in LG G8 ThinQ.

Naj mobitel
Novice Glasovnica za drugi krog izbora za naj mobitel

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro | Foto: Reuters Foto: Reuters

iPhone 11 Pro je vmesna postaja za uporabnike, ki si želijo Applovega luksuza in vseh najboljših novih funkcij, a imajo še vseeno nekoliko omejen proračun oziroma želijo pametni telefon zmernih dimenzij. Model 11 Pro ima boljšo kamero in zaslon od "temeljnega" modela 11, obenem pa je bistveno manjši od največjega v aktualni generaciji iPhonov, to je model 11 Pro Max. 

iPhone 11 Pro Max

iPhone 11 | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

iPhone 11 Pro Max je pravzaprav le "napihnjen" model 11 Pro. V osnovi gre namreč za isti pametni telefon, le da ima iPhone 11 Pro Max precej večji zaslon. Gre sicer za trenutni ultimativni iPhone in tudi enega najdražjih pametnih telefonov ta hip, saj v najzmogljivejši različici brez vezave pri operaterju stane blizu 1.700 evrov. 

iphone
Novice "Jabolčni" #foto in #video potep po Kefaloniji

iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

iPhone 7 Plus je najstarejši pametni telefon v tem izboru. Kljub častitljivi starosti, letos bo dopolnil že štiri leta, mu uspeva ostati relevanten predvsem po zaslugi še vedno spodobno hitrega delovanja in pa fotoaparata ter videokamere, ki danes sicer ne moreta več konkurirati najvišjemu cenovnemu razredu, sta pa več kot spodoben tekmec srednjemu. 

Novice iPhone 7 Plus: Ima vse, da postane številka ena #prvivtis #video

iPhone XS Max

iPhone Xs | Foto: Matija Lepoša Foto: Matija Lepoša

Najboljši Applov pametni telefon prejšnje generacije, torej tiste z letnico 2018, je bil v vsakem pogledu naprava presežnikov: bil je bliskovito hiter, imel je enega najboljših fotoaparatov na trgu, ki se lahko še vedno kosa z današnjo fotografsko smetano, prinesel je največji zaslon v zgodovini znamke iPhone in pa tudi rekordno visoko ceno, saj je bilo treba zanj v najzmogljivejši različici odšteti več kot 1.700 evrov.

iphone max
Novice iPhone Xs Max: večji zaslon za še več zabave

LG G8 ThinQ

LG G8 | Foto: Reuters Foto: Reuters

Morda gre za enega najbolj spregledanih pametnih telefonov lanskega leta. Čeprav je imel tako rekoč vse, kar imajo veliki - izjemen zaslon, zelo spodobno kamero, vrhunske komponente, odpornost proti vdoru vode in celo dobri stari priključek za slušalke -, to ni bilo dovolj, da bi kupce pritegnil ob izredno močnih tekmecih, kot sta bila Huawei P30 Pro in Samsung Galaxy S10. O tem nazorno priča dejstvo, da so nekateri trgovci ceno LG G8 ThinQ manj kot pol leta po izidu pametnega telefona več kot prepolovili

Ne spreglejte