SiolNET.
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Boj za kri (Daybreakers)

4

termometer

Napeta znanstvenofantastična grozljivka bratov Spierig, v kateri poskuša vampirski znanstvenik v podobi Ethana Hawka rešiti človeško vrsto pred izumrtjem.

Režija: Michael Spierig, Peter Spierig Igrajo: Ethan Hawke, Willem Dafoe, Sam Neill, Michael Dorman, Claudia Karvan Žanr: ZF grozljivka Dolžina: 94 minut IMDb: 6,5/10

Piše se leto 2019. Po svetu se je razširila skrivnostna bolezen, ki večino prebivalstva spremeni v vampirje. Ljudje so zdaj ogrožena vrsta, ki je v nenehnem begu pred vampirji. Ti jih namreč gojijo za pridelavo krvi, vse dokler ne bodo izumrli. Vampirski znanstvenik Edward Dalton (Hawke), ki zavrača uživanje človeške krvi, poskuša ustvariti krvni nadomestek, s katerim bi ohranil tako vampirsko kot tudi človeško vrsto. Ko ostane le malo upanja, pa Ed spozna Audrey (Karvan), eno od redkih preživelih ljudi, ki mu pomaga do neverjetnega medicinskega dognanja.

Ed se poda v spopad s svojo lastno vrsto, kar bo odločilo o usodi človeštva, zato se poveže s človeškimi uporniki pod vodstvom odločnega Elvisa (Dafoe). Toda pogoltna vampirska korporacija z zlobnim Charlesom Bromleyjem (Neill) na čelu se ne ozira na žrtve in namerava zlepa ali zgrda izžeti ljudi do zadnje kapljice krvi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin