Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2008,
17.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 24. 1. 2008, 17.12

7 let, 12 mesecev

Honda accord 2,2 i-CTDi executive

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Accord je še vedno vpadljiva limuzina, čeprav se razkazuje že v sedmi generaciji. Odlično lego na cesti pri boljši opremi nadzira sistem VSA, spodrsavanje pogona pa preprečuje ASR ...

Potem ko smo preizkusili accorda z opremo sport, se je ponudila še prilika za bogatejšo, "executive" notranjost. No, morda je ravno še pravi čas, saj zadnja generacija accorda sega v leto 2002. V tem času je honda sicer dodala motorni paleti svoj prvi dizel, glede zunanjosti in notranjosti pa lahko pričakujemo določeno prenovo.

Zunanjost, notranjost

Accord je še vedno vpadljiva limuzina, čeprav se razkazuje že v sedmi generaciji. Ugaja širok kot odpiranja vrat, za japonske "seiko size" postave skoraj potratno velik, za evropske dolgine in ameriške debeluhe pa še kako primeren. Notranjost je pri višji stopnji opreme svetlejša, dodana je plastična imitacija orehovega lesa, predal s pokrovom pod radiem pa je manjši kot pri "sportu". Sicer pa letu dni staremu testu ni kaj dodati, za povrh sta se obe testni hondi celo kitili z istima registerskima tablicama - LJ HONDA7.

Vozne lastnosti

Kar smo leto nazaj, glede voznih lastnosti, rekli smo rekli in to drži. Odlično lego na cesti pri boljši opremi nadzira sistem VSA, spodrsavanje pogona pa preprečuje ASR. Pri bolj zahtevnem primerjalnem testu na poligonu bi morda lahko zaznali izboljšane vozne lastnosti, saj je bil testni "exe" postavljen na širše gume s 17-palčnimi platišči. Lahko pa navržemo, da bi v vozilo tega ranga spadal potovalni računalnik. Pa prednje luči za meglo tudi, pri accrodih so serijsko vgrajene šele pri 2,4-litrskem executivu, sicer pa so na doplačilnem spisku.

Zmogljivosti, poraba

Oprema vozila seveda v ničemer ne more vplivati na zmogljivosti, na porabo pa tudi ne. No, lahko v manjši meri, kadar gre za spremembe mase vozila ali pa za drugo vrsto pnevmatik. Ker smo na prvem testu pokurili povprečno 7,6, v drugo pa 7,9 litra na sto kilometrov, lahko to razliko vsaj delno naprtimo širšim gumam.

Cena, tekmeci

Honda je z opremo executive za okroglih 650 tisočakov dražja od cenovno ugodnega "sporta", vendar je razlika upravičena. Gre za dodan nadzor stabilnosti vozila, strešno okno z električnim odpiranjem, ksenonske žaromete in električno pomična prednja sedeža. 2,2-litrska dizelska razredna druščina je sicer kar pestra, v zadnjem letu pa se je zlasti okrepila s prihodom močnejših Toyotinih D-4D-jev.

Ne spreglejte