Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 8. 2021,
14.23

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,24

2

Natisni članek

ceste ceste promet promet

Sobota, 14. 8. 2021, 14.23

2 leti, 8 mesecev

Praznični konec tedna: čakanje na meji in zastoji na avtocestah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,24

2

Mejni prehod | Foto STA

Foto: STA

Tudi ta konec tedna je močno povečan promet čez Slovenijo proti mejnim prehodom s Hrvaško in Avstrijo. Pred mejnimi prehodi so daljše čakalne dobe in zastoji.

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji nastal zastoj, dolg sedem kilometrov. Zaradi zastoja je uvoz Jesenice vzhod in zahod proti Avstriji zaprt. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji je zastoj dolg štiri kilometre.

Promet je močno povečan na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško. Daljše čakalne dobe so tako pri vstopu kot izstopu, čaka se tudi štiri ure in več. Na mejnem prehodu Jelšane se za izstop iz države čaka več kot štiri ure, za vstop pa več kot dve uri. Na Gruškovju vozniki čakajo tri ure za vstop v državo in od ena do dve uri za izstop. Za izstop iz države se na Dragonji čaka več kot dve uri.

Na štajerski avtocesti je pred prehodom Šentilj proti Avstriji dvokilometrska kolona vozil. Gost promet z zastoji je tudi pred mejnimi prehodi Sečovlje, Dragonja, Starod in Jelšane proti Hrvaški.

Zaradi tehničnih težav je zaprt mejni prehod Žuniči.

Na pot se odpravite spočiti, privoščite si postanke in spremljajte razmere na cestah

Na prometno-informacijskem centru za državne ceste voznikom priporočajo, da pripravijo vso potrebno dokumentacijo za prehod meje, izbirajo naj manj obremenjene mejne prehode s Hrvaško in preverijo čakalne dobe, preden se odpravijo na pot in pred prihodom na mejo.

Voznikom prav tako priporočajo, da pred odhodom na dopust preverijo svoje vozilo, se na pot odpravijo spočiti ter si privoščijo več postankov.

Zaradi hitrih vremenskih sprememb predlagajo spremljanje razmer na cestah ter načrtovanje poti ob manj prometno obremenjenih terminih in na manj obremenjenih odsekih.

Ne spreglejte