SiolNET. Avtomoto Promet
4,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Ti vozniki so tempirana bomba" #video

4,06

termometer

Kombinirana vozila in manjši tovornjaki, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 tone, po slovenski in tudi evropski zakonodaji ne potrebujejo tahografov, ki bi beležili prevožene kilometre in delovni čas poklicnih voznikov, kar pušča veliko možnosti za zlorabe.

FURS tahografi Avtomoto Dokazi, kako tovornjakarji manipulirajo s tahografi #foto

Večjo težavo vidi v prevoznikih iz vzhodnih držav

Kot pravi Robert Sever iz Združenja za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije, so nekatera slovenska podjetja specializirana za prevoze blaga do 3,5 tone, vendar gre po njegovih besedah za urejena podjetja, ki spoštujejo pravila glede vožnje in delovnega časa voznikov.

Večjo težavo vidi v prevoznikih iz vzhodnih držav, v katerih teh pravil nimajo. Voznike iz teh držav naša podjetja zato dojemajo kot nelojalno konkurenco.

 

Tovorna prikolica Avtomoto Novo: Na zadek tovornjakov pomemben dodatek

kombi | Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen

obvoznica Avtomoto Polna obvoznica: bi bilo drugače brez tovornjakov?

Nevarni vozniki, ki nepretrgoma vozijo tisoče kilometrov

V Združenju za promet se zato zavzemajo za to, da bi v slovenski zakonodaji in tudi na evropski ravni uvedli obvezno uporabo tahografov tudi za ta vozila, s čimer bi preprečili siljenje voznikov v čezmerno delo in različne mahinacije, ki se pojavljajo.

Sever se je strinjal, da so ti vozniki tempirana bomba. "Slovenija je tranzitna država in definitivno je nespočit voznik, ki je za volanom že 24 ur in ima za seboj že tisoče kilometrov, nevaren," je poudaril.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 178
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin