Torek,
19. 3. 2019,
12.59

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

4

Natisni članek

kia ceed Kia

Torek, 19. 3. 2019, 12.59

5 let, 1 mesec

Četrti član družine ceed

Uradno: Kia prihodnji mesec z novim avtomobilom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

4

Kia je s prvo skico novega križanca napovedala prihod četrtega člana v družini Ceed. Konkurent volkswagen T-rocu se bo dimenzijsko uvrščal med stonica in sportagea ter bo na ceste zapeljal proti koncu letošnjega leta.

Kiaa ceedX | Foto: Kia Foto: Kia

Četrti član družine Ceed

Novi ceedov križanec bo kmalu dobil svoje ime, a ga za zdaj uradno napoveduje le ta računalniško ustvarjena fotografija. Ceedu, ceedu sportswagon in proceedu se bo pridružil ob koncu letošnjega leta, Korejci pa imajo z njim velike prodajne načrte. Gregory Guillaume, podpredsednik oblikovanja pri Kia Motors Europe, ob tem pojasnjuje: "Tu je še en slog, še en tip vozila, ki si zelo zasluži, da postane nov član družine Ceed. Igral bo vlogo, ki je potrebna, da ceedova modelna ponudba postane še močnejša in bolj vznemirljiva ter še bolj privlačna za evropske kupce. Takšnega oblikovanja pri Ceedovi družini doslej še niste videli. To bo naslednje veliko presenečenje iz Kie."

Kia ceed
Avtomoto Korejski "golf": Tudi tak avto je še lahko poceni #foto

Razkritje že v prihodnjih dneh

Kot so potrdili pri Kii, bodo novi model razkrili še marca, zaradi oblikovnih posebnosti pa bo nakazal tudi prihodnjo oblikovno usmeritev znamke. Uradnih informacij o motorni paleti za zdaj še ni, vendar si upamo trditi, da bo slonel na enaki arhitekturi kot običajni ceed ter bo imel v nosu vgrajene enake motorje. 

Motorno paleto pri aktualni generaciji predstavljajo štirje motorji. Osnovna izbira je atmosferski 1,4-litrski bencinar, ki proizvede 74 kilovatov in 134 njutonmetrov navora. Bolj zahtevni kupci, ki več časa preživijo na avtocesti, imajo na voljo litrski trivaljni T-GDi z 88 kilovati in 1,4-litrski štirivaljni T-GDi s 103 kilovati. Prvi ima 172 njutonmetrov navora in drugi 242 njutonmetrov. Dizelsko stran zastopa prisilno polnjeni 1,6-litrski CRDi s 85 in 100 kilovati.

Najverjetneje ne bo opcije štirikolesnega pogona, temveč bo na voljo le izbirnik voznih profilov. Tam bodo dodani nekateri dodatni vozni programi (sneg, blato, pesek ...).