Torek,
23. 10. 2018,
8.11

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Natisni članek

driftanje

Torek, 23. 10. 2018, 8.11

5 let, 6 mesecev

Top hiša za avtomobilskega navdušenca? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Veliko avtomobilskih navdušencev sanja o veliki garaži ali o dirkališču na svojem vrtu, a le malokdo uresniči svoje želje. Japonec je ob svoji hiši na Novi Zelandiji postavil pravo driftstezo in navdušil svet, a močno razjezil svojo ženo.

Avtomoto Na prodaj hiša s karting stezo na vrtu #foto

Progo za driftanje izdelal kar ob hiši

Čeprav velika večina avtomobilskih navdušencev sanja o garaži, polni pregrešno dragih avtomobilov, gredo nekateri korak dalje. Takeši Teruja, japonec in ljubitelj driftanja, ki se je preselil v mesto Hamilton na Novi Zelandiji, je ob svoji domači hiši zgradil 160 metrov dolgo progo, kjer lahko drifta s svojim avtomobilom.

Kot je za lokalno televizijo razložil Teruja, se je v prostem času udeleževal raznih tekmovanj v driftanju. Ta način drsenja z avtomobilom je vzljubil v trenutku, ko se je naučil voziti avtomobil. Več let je bil vpleten v motošport in se do potankosti naučil vseh zakonitosti tega početja.

Hiša z drift stezo | Foto:

Načrte o gradnji je imel v glavi, še preden je kupil hišo

Nori Japonec si je zamislil progo za driftanje ob hiši, še preden so jo z družino dejansko kupili, a se je že takrat odločil, da bo to v prihodnosti storil. ''Pred nekaj leti sem se udeležil festivala Leadfoot v Haheju, kjer so dirke potekale na dovozu Roda Millna, legendarnega dirkača Kiwi Motorsports. To me je navdihnilo, in ko sem prišel nazaj, sem začel načrtovati, kako bi lahko imel progo za driftanje ob svoji hiši,'' je za New Zeland Harald povedal Teruja.

37-letni mehanik je zemljo na Novi Zelandiji kupil po tem, ko je bil leta 2013 na obisku pri prijatelju. Na Japonskem je zemlja zelo draga in je ni veliko na voljo, zato je takrat vedel, da mora tam za 178 tisoč dolarjev (155 tisoč evrov) kupiti hišo. Takoj po nakupu je začel ob njej graditi progo za driftanje. Ker je večinoma delal sam, ga je celotna gradnja stala malce več kot devet tisoč evrov.

Ko okrog hiše ne drsi s svojim avtomobilom, se tam vozita hčerki s kolesom. | Foto: Ko okrog hiše ne drsi s svojim avtomobilom, se tam vozita hčerki s kolesom.

Nad gradnjo je bila nezadovoljna predvsem žena

Presenetljivo, proti gradnji proge niso bili sosedje. Še več, večina jih je pomagala pri gradnji, med njimi je bil tudi njegov nekdanji šef. Največ težav je imela ravno žena, ki pa se je kmalu vdala v usodo in zdaj spoznava nekatere prednosti nenavadnega dodatka pri hiši. Kot je dejala, je steza idealno igrišče za hčerki, ki se lahko s kolesi vozita okrog hiše.