SiolNET. Avtomoto Novice
2,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger
AMZS odprla kartodrom pri Ptuju

Slovenija ima novo dirkaško stezo

2,37

termometer

AMZS karting
Foto: AMZS

AMZS je v Slovenji vasi pri Ptuju odprla nov kartodrom, ki bo omogočal tako rekreativno kot tekmovalno uporabo.

Kartodrom sta odprla predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik in direktorica AMZS Lucija Sajevec. Kartodrom sta odprla predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik in direktorica AMZS Lucija Sajevec. Foto: AMZS Okolica Ptuja s prvim kartodromom v nekdanji Jugoslaviji, danes nov objekt …

V 70. letih so v Hajdošah pri Ptuju odprli prvi kartodrom v takratni Jugoslaviji, zdaj pa v tem delu Slovenije odpirajo nov pomemben objekt za razvoj avtomobilskega športa, izobraževanje voznikov in dviganje prometne ravni. Steza v Slovenji vasi pri Ptuju je dolga 1.005 metrov, široka je od osem do deset metrov in ima 13 ovinkov. Na njej je mogoče voziti tako levi kot desni krog.

V Sloveniji je edini primerljiv objekt le še Raceland v Krškem. Sicer urejena karting steza v Kopru nima dovoljenja za delovanje.

AMZS karting Foto: AMZS

Jean Todt Avtomoto Jean Todt: Slovenija potrebuje dirkališče in višje kazni

Za kartiste, voznike skuterjev, mini motov …

Več aktivnosti na tem objektu bo povezanih s stezo za karting, ki je primerna za karting, mini moto in skuter. Namenjena bo tako treningom voznikov in organizaciji dirk kot vsem, ki si želijo atraktiven in nekoliko bolj adrenalinski način sprostitve. Vsi, željni ukvarjanja s kartingom, tako posamezniki kot podjetja, si bodo lahko gokarte izposojali.

"Naš cilj je, da v tej naši novi enoti zagotovimo čim bolj pestro dogajanje, namenjeno najrazličnejšim skupinam. Želimo si, da ta lokacija postane stičišče in prostor, kjer se bodo ljudje radi družili, zato lepo vabljeni vsi prijatelji kartinga in športni navdušenci," je ob odprtju povedala Lucija Sajevec, direktorica AMZS in tudi nekdanja zelo uspešna voznica kartinga (pod dekliškim priimkom Živec).

Grobnik Avtomoto Naš minister kimal, težave ostale: Tako to delajo Hrvati

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 141
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin