Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 1. 2019,
14.15

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Avto Triglav

Foto: Jeep

Natisni članek

Jeep advertorial

Torek, 29. 1. 2019, 14.15

2 meseca

Nova paleta vozil Jeep: preizkusite neprekosljivo moč

Vsebino omogoča Avto Triglav

Foto: Jeep

Da je z leti ime znamke Jeep postalo sinonim za terenska vozila (džip), je gotovo podatek, ki govori sam zase. Tako ali drugače, brez Jeepa ne bi bilo današnjih sodobnih terencev in križancev. Da bi ugotovili, kaj vam ustreza, morate biti včasih drzni. Z novimi modeli Jeep gresta svoboda in zabava z roko v roki. Ste pripravljeni na nove avanture? S popolnoma novo paleto vozil znamke Jeep boste ne glede na vremenske razmere in razgibane terene brez skrbi.

Jeep Wrangler | Foto:

Najnovejša paleta vozil Jeep - Wrangler, Renegade in Cherokee - ostaja zvesta tradiciji in svoji prepoznavni obliki. Prav vsi trije modeli so zasnovani na pristnosti in tradicionalni obliki znamke Jeep. Vse značilnosti legendarne znamke so nadgrajene za nove in sodobne avanture. Z eno razliko. Z leti je Jeep postal še bolj aerodinamičen in tehnološko naprednejši, a še vedno hipoma prepoznaven kot džip. Po njegovi zaslugi imamo Slovenci pogovorni izraz za terenski avtomobil – džip, kar je pravzaprav fonetična izgovarjava ameriškega imena znamke Jeep.

Novi modeli so na voljo po izjemnih cenah in s petletnim jamstvom Jeep 5 plus.

PRIJAVA NA TESTNO VOŽNJO


JEEP WRANGLER

Novi model Jeep Wrangler – četrta generacija najzmogljivejšega terenskega vozila – do potankosti uteleša duh znamke Jeep, ki sporoča "pridem povsod, naredim vse" (Go Anywhere, Do Anything).

Novi Jeep Wrangler ponovno zavzema svoj položaj nespornega zmagovalca brezpotij, a se brez sramu poda tudi na mestne ulice ter pokaže svoje udobje in najnovejšo tehnologijo. Po zaslugi naprednih sistemov štirikolesnega pogona (command-trac in rock-trac), prednje in zadnje elektronske zapore diferenciala tru-lok ter elektronskega izklopa sprednjega stabilizatorja trac-lok je to najzmogljivejši Wrangler za brezpotja doslej.

Jeep Wrangler | Foto:

S predstavitvijo 2,2-litrskega turbodizelskega in 2-litrskega bencinskega motorja so pri novem modelu Wrangler prenovili ponudbo motorjev. Oba nova motorja sta kot novost pri modelu Wrangler na voljo v kombinaciji z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom.

Wrangler je narejen za ljudi, ki ne le govorijo o pustolovščinah, ampak jih tudi doživijo. Opremljen je lahko z enim od treh sistemov štirikolesnega pogona, robustno jekleno zaščito podvozja in še veliko več. Prav zato so njegove zmogljivosti prilagojene za vse izkušnje, ki presegajo meje.

Jeep Wrangler | Foto:

Pustolovščina se poudari še v notranjosti novega modela Jeep Wrangler, ki ponuja udobje in praktičnost. Pomembne tipke za upravljanje so na dosegu roke, mesta za shranjevanje so premišljeno razporejena, najnovejši sistem uconnect pa vam omogoča, da ostanete povezani, kjer koli ste.


JEEP RENEGADE

Ko je bil Jeep Renegade leta 2014 predstavljen javnosti, je razširil globalno ponudbo znamke Jeep in naznanil premiero te ameriške znamke v segmentu B-SUV. Renegade je bil tudi prvi SUV iz družine Jeep, ki je bil izdelan v tovarni Melfi SATA v Italiji. Od samega začetka se je Jeep Renegade ustalil v tem prenatrpanem tržnem segmentu in postal najbolj priljubljen med strankami, ki iščejo športna terenska vozila z neprekosljivimi terenskimi zmogljivostmi znamke Jeep ter dimenzijami in obliko, ki so popolne za mestni življenjski slog. Jeep Renegade uteleša vse te značilnosti in jih predstavlja v edinstveni Jeepovi obliki – z legendarnimi sedmimi pokončnimi odprtinami in videzom, ki poudarja moč in trdnost.

Jeep Renegade | Foto:

Zdaj je Jeep Renegade obnovljen – povečal je moč, s katero je spremenil trg, prenatrpan z mestnimi terenskimi vozili, in postal model, ki je poskrbel za rekordno prodajo znamke Jeep v Evropi. Zdaj je varnostna oprema še obsežnejša, informacijsko-razvedrilni sistemi pa so najnovejši. Novi Renegade ostaja zvest filozofiji znamke Jeep – presega vse omejitve in predstavlja ponudbo novih motorjev, ki so izdelani, da zagotavljajo najnižjo porabo goriva in izjemno učinkovitost pri cestni in terenski vožnji. Z novim modelom Jeep Renegade so predstavljeni novi tri- in štirivaljni bencinski turbomotorji.

Jeep Renegade | Foto:

Renegade ima zdaj še prepoznavnejši slog – spredaj je posodobljen in opremljen z nezgrešljivimi funkcijami, ki so edinstvene za znamko Jeep in njeno tehnološko dediščino. Prepoznavna in tradicionalna oblika novega modela jeep renegade vključuje okrogle žaromete in trapezaste blatnike. Obstaja jasna povezava med oblikama modela 2019 Renegade in novim modelom Wrangler, saj predstavljata mešanico slogov modela Renegade za mestne ulice in terenske poti. Njegove terenske zmogljivosti so najboljše v razredu in so referenčne v tem segmentu. Novi Renegade je na voljo v dveh konfiguracijah – s pogonom na sprednji kolesi in štirikolesnim pogonom.


JEEP CHEROKEE

Bogata dediščina, napredna tehnologija, kakovostna izdelava in vrhunska oblika se brezhibno združujejo in ustvarjajo nov model Jeep Cherokee – najnovejšo nadgradnjo najzmogljivejšega SUV-ja srednje velikosti, ki enako dobro izpolnjuje zahteve sodobnega mestnega življenja in pustolovščin stran od obljudenih poti.

Novi Cherokee z novim prepoznavnim videzom, ki ostaja zvest genskemu zapisu znamke, in do uporabnika prijazno tehnologijo ponuja več udobja, povezljivosti, varnosti, priročnosti in zaščite. To je prava izbira za kupce, ki doživljajo "mestne pustolovščine", ter iščejo vozilo, ki omogoča udobje in uporabnost, hkrati pa zagotavlja referenčne terenske zmogljivosti in prepoznavno obliko.

Jeep Cherokee | Foto:

Najnovejša nadgradnja modela Cherokee s štirimi naprednimi motorji v kombinaciji z izboljšanim izjemno učinkovitim menjalnikom, ponudbo treh štirikolesnih pogonov ter neodvisnim sprednjim in zadnjim vzmetenjem zagotavlja izjemne vozne lastnosti in vodljivost ter referenčno terensko zmogljivost.

Novi model Cherokee poganja varčni 2,2-litrski turbodizelski motor multijet II s 110 kW (150 KM) ali 143 kW (195 KM) v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom ali izboljšanim devetstopenjskim samodejnim menjalnikom. Ponudbo motorjev naj bi dopolnil nov 2,0-litrski vrstni štirivaljni turbobencinski motor z neposrednim vbrizgom, ki bo predvidoma razvil 199 kW (270 KM) ter zagotavljal izjemno zmogljivost in varčno porabo goriva.

Jeep Cherokee | Foto:

Novi Jeep Cherokee je na voljo v paketih opreme Longitude, Limited in Overland. V Jeepovih prodajnih salonih je na ogled od septembra 2018. Novo ponudbo Cherokeeja bosta letos dopolnili različici sport in neustavljivi Trailhawk.


Ne spreglejte