SiolNET. Avtomoto Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Porscheji gredo za med …

2

termometer

Porsche je v letošnjem prvem polletju ustvaril 1,07 milijarde evrov dobička iz poslovanja, kar je 59 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Kitajski trg je zlata jama tudi za nemške superšportnike

Dober rezultat družba pripisuje zlasti močno okrepljenemu povpraševanju po svojih vozilih na Kitajskem. Dobiček iz poslovanja se sicer nanaša na temeljne dejavnosti Porscheja, čistega dobička pa družba tokrat ni objavila, poročajo tuje tiskovne agencije. Prihodki podjetja so se med začetkom januarja in koncem junija v primerjavi z enakim obdobjem lani okrepili za 19 odstotkov na 5,2 milijarde evrov.

Letos prodali že 56.272 porschejev

Kot pojasnjujejo v Porscheju, so v obravnavanem obdobju prodali 56.272 vozil, kar na letni ravni predstavlja 26,3-odstotno rast. Najbolje so se odrezali na Kitajskem, kjer so prodali 11.712 vozil oz. 47,1 odstotka več kot v enakem obdobju lani. V Evropi je bila rast 10,5-odstotna, v Severni Ameriki pa 25,1-odstotna.

Največ zanimanja za model cayenne

Sicer pa se je najbolj povečalo zanimanje za Porschejeva vozila cayenne. Njihova prodaja se je namreč v prvih šestih mesecih v primerjavi z enakim obdobjem lani okrepila za več kot dvakrat na 28.405 avtomobilov.

Ciljajo na nov letni prodajni rekord – 100.000 vozil

Kot je ob objavi rezultatov dejal predsednik uprave družbe Matthias Müller, je Porsche znal izkoristiti porast povpraševanja po športnih avtomobilih. Skladno z dobrimi rezultati so v družbi napovedali, da je njihov cilj letos prodati rekordnih 100.000 vozil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin