Gregor Pavšič

Petek,
12. 7. 2024,
6.40

Osveženo pred

4 dni, 4 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

električni avtomobili Volkswagen

Petek, 12. 7. 2024, 6.40

4 dni, 4 ure

Volkswagen in električna platforma SSP

Nov zamik Volkswagna? ID.golf naj bi zamujal 15 mesecev.

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,51
Volkswagen golf | Volkswagen bo na osnovi platforme SSP izdelal tudi električnega naslednika golfa. Fotografija je simbolična. | Foto Volkswagen

Volkswagen bo na osnovi platforme SSP izdelal tudi električnega naslednika golfa. Fotografija je simbolična.

Foto: Volkswagen

Razvoj Volkswagnove nove električne platforme SSP zamuja in to bo za dobro leto očitno zamaknilo tudi prihod novega ID.golfa.

Volkswagnov koncern je nedavno v svojo upravo sprejel Martina Sanderja, čigar področje bo tudi pospeševanje prodaje električnih avtomobilov. Njegovo delo ne bo lahko, saj bodo v Wolfsburgu očitno morali nekoliko zamakniti zagon proizvodnje vozil z nove naprednejše platforme SSP (scalable systems platform).

Tako bodo morali prihod novega volkswagen ID.golfa zamakniti za 15 mesecev v leto 2029, je poročal nemški Manager Magazin. Thomas Schäfer, predsednik znamke Volkswagen, je v začetku junija napovedal zagon platforme SSP za leto 2028.

Thomas Schaffer Volkswagen
Avtomoto Nov mandat: znamko Volkswagen bo vodil vsaj do leta 2030

Programski razvoj z ameriškim Rivianom?

Uradne potrditve iz Wolfsburga še ni, prav tako ni znano, kako bo zamik vplival na sorodne avtomobile drugih znamk koncerna. Z omenjene platforme med drugim sledi tudi Volkswagnov električni športni terenec T-sport, ki pa ga očitno pred letom 2031 ne bomo spoznali.

Na zamik bo vplivalo več dejavnikov, med glavnimi je spet razvoj ustrezne programske osnove. Avtomobili platforme SSP bodo uporabili programsko osnovo E3 2.0. Ta bi morala biti naloga Volkswagnove interne programske ekipe Cariad, a zdaj jo bodo po nedavnem pet milijard evrov vrednem poslu z Rivianom predvidoma razvili skupaj z Američani.

Volkswagen je z modeloma ID.4 in ID.3 med evropskimi proizvajalci električnih avtomobilov še vedno daleč najuspešnejši, oba modela pa sta med evropskimi avtomobili tudi edina z vidnejšim prodajnim izkupičkom tako na globalnem kot tudi kitajskem trgu. Nemci bodo za začetno električno platformo MEB izdelali nadgradnjo MEB+, avtomobile s te pa lahko pričakujemo leta 2026.